imrahil 30.04.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Mam takie pytanie - czy można coś zepsuć (albo polepszyć) lejąc strop z betonu lepszej klasy niż jest w projekcie? Mam dwa stropy jeden z betonu B25, drugi z B20, najchętniej oba zrobiłbym z B25 lub nawet B30, jeśli miałoby to coś dać (bo będą wylewane razem, mnie nie ma na miejscu i nie chciałbym, żeby ktoś się pomylił i wylał je odwrotnie), różnica w kosztach niewielka, przynajmniej w mojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 30.04.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 To ciekawe, że w ogóle to jest w projekcie tak zróżnicowane, że jeden fragment stropu B20 a drugi B25, spokojnie możesz wylać z B25, wyższa klasa betonu nie ma wielkiego sensu, zwykle stropy się robi z B20, czasem i B15 wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 30.04.2013 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 to po prostu jakby dwa osobne budynki, na jednym będzie sporo działówek z silikatu (B20), drugi ma wytrzymać ewentualne obciążenie zielonego dachu (B25) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 01.05.2013 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Lepszej klasy beton zawsze możesz dawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdchris 04.05.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Może być lepszej klasy. Ale najważniejsze to zawibrować tak lany beton. To dużo daje w wytrzymałości a wypożyczenie wibratora jak ekipa go nie ma to niewielkie pieniądze. U mnie koszt to 150 zł/dobe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 04.05.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 sensowniejsza jest listwa wibracyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KONBET 14.05.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Witam! Dla obu stropów może Pan zastosować beton B25. Ważne, aby klasa betonu była minimum taka jak w projekcie. Najistotniejsze jest jednak, aby prawidłowo pielęgnować beton po wylaniu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts