Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przepływowy podgrzewacz wody - 2 punkty

lelusz

Recommended Posts

Witam. W najbliszych dniach bede mial remont lazienki.

Niestety jest to stare budownictwo i pojawia sie problem z wyborem podgrzewacza przeplywowego. Do puszki w lazience biegna stare kable (dom z przelomu lat 80-90 wiec... ;)) od puszki beda nowe ale wiadomo, ze to wiele nie zmienia.

Chcialbym zalozyc podgrzewacz ktory ogarnalby dwa punkty w lazience- umywalke i prysznic. Za jaka moca tu sie rozgladac? Ogolnie pomysl taki zeby pogrzewacz zamontowac w piewnicy w pomieszczeniu pod lazienka.

Jakiej mocy podgrzewacz tutaj bedzie adekwatny zeby 'obsluzyc' te dwa punkty ? I jaka moc maxymalnie moga utrzymac te stare kable ? Wiem ze to 2gie pytanie troche w ciemno i najlepiej zapytac energytka-co zrobie na pewno ale chcialbym jeszcze cos zaczerpnac wiedzy przed jego wizyta, moze ktos mial podoban sytuacje i wie jak sobie z tym poradzic.

I skoro juz pytam to jakie podgrzewacze teraz sie spisuja wg waszej oceny ?

• 2 weeks później...

Coz chac nie chcac trzeba zalozyc dwa oddzielne pogrzewacze :) Takze nie ma sie co zaglebiac w wczesniej postawione pytanie.

Zapytamt eraz tylko tak ogolnie - jakiej firmy podgrzewacze sa warte uwagi i w miare tanie ?

Mam do dzis biawara pare aldnych lat, sprzet nie do zajebania praktycznie;) Ale wiadomo, czasy sie zmnieja producenci juz nie robia takich wieloletnich urzadzen nie do zdarcia.

W sklepie polecono mi firme Clage.