tomasz130672 30.04.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Witam W zeszłym roku wykonałem fundamenty do mojego domku. Od samego początku starałem się by zrobić ich dobrą izolację, chociaż buduję dom można powiedzieć na pustyni, 20cm ziemi i później sam żółciutki piach Była wykonana podlewka, na to dwie warstwy papy, ława i ścianka monolityczna i wszystko było kilkukrotnie malowane dysperbitem, także fundament jest cały wymalowany. Teraz przyszedł czas na murowanie, i zastanawiam się co dać pod mury. Folię czy może jednak papę. O ile foli znalazłem dwa typy grubość 0,3mm i 1mm to papy jest kilkadziesiąt rodzajów. Kierbud mówi by brać papę obojętnie jaką. Skłaniam się ku papie podkładowej V60S30, co sądzicie o niej ?? Może warto coś lepszego, a może przesadzam i wystarczy tańsze rozwiązanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 01.05.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Ja dałem folię fundamentową z Dorkena ogr. 0.4mm, tylko że dwie warstwy. Jak masz dom postawiony na pustyni to czym się martwisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 01.05.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Izolacja pozioma to jeden z najważniejszych czynników decydujących o trwałości budynku. Nie warto na tym oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.05.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Czyli papa na lepiku. Może być wersja z lepikiem już nałożonym w fabryce /papa termozgrzewalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz130672 04.05.2013 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Czyli papa na lepiku. Może być wersja z lepikiem już nałożonym w fabryce /papa termozgrzewalna... Papa... Papa tylko jaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts