AlexAlexander 01.05.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Witam Właśnie finalizuję zakup nowego mieszkania z garażem podziemnym i zauważyłem niepokojącą rzecz. Mianowicie w garażu który jest ostatnim w szeregu, pojawiają się zacieki na ścianie a co za tym idzie jest również woda na posadzce. Do tej pory garaż był otwarty i parkował tam jakiś inny mieszkaniec - dlatego nie zwróciłem uwagi na to wcześniej. Obecnie garaż już od kilku dni stoi pusty i ściany nadal są wilgotne (nie było ostatnio wielkich opadów deszczu). Jestem przed odbiorem technicznym samego mieszkania (po pierwszych poprawkach) ale nie zawarłem wcześniej ww. informacji. Zwracam się do Was z prośbą o poradę, czego domagać się od dewelopera żeby naprawa została wykonana poprawnie? Czy będzie konieczne izolowanie tego muru od zewnętrznej strony? Będę wdzięczny za poradę Link: Przeciekający garaż - Nowe Warpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.05.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Woda wyłazi z podłoża...Lustro wody w glebie jest wyżej jak ta podłoga.Trzeba by je obniżyć a to oznacza drenaż wokół budynku.Obawiam się, że sądzę, że teraz będzie trudno deweloperowi wmulić takie prace... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts