Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Właśnie finalizuję zakup nowego mieszkania z garażem podziemnym i zauważyłem niepokojącą rzecz. Mianowicie w garażu który jest ostatnim w szeregu, pojawiają się zacieki na ścianie a co za tym idzie jest również woda na posadzce. Do tej pory garaż był otwarty i parkował tam jakiś inny mieszkaniec - dlatego nie zwróciłem uwagi na to wcześniej. Obecnie garaż już od kilku dni stoi pusty i ściany nadal są wilgotne (nie było ostatnio wielkich opadów deszczu).

Jestem przed odbiorem technicznym samego mieszkania (po pierwszych poprawkach) ale nie zawarłem wcześniej ww. informacji.

Zwracam się do Was z prośbą o poradę, czego domagać się od dewelopera żeby naprawa została wykonana poprawnie? Czy będzie konieczne izolowanie tego muru od zewnętrznej strony?

Będę wdzięczny za poradę :)

Link:

Przeciekający garaż - Nowe Warpie

https://forum.murator.pl/topic/178838-pro%C5%9Bba-o-porad%C4%99-woda-w-gara%C5%BCu-podziemnym-nowy-blok/

Woda wyłazi z podłoża...

Lustro wody w glebie jest wyżej jak ta podłoga.

Trzeba by je obniżyć a to oznacza drenaż wokół budynku.

Obawiam się, że sądzę, że teraz będzie trudno deweloperowi wmulić takie prace...

Adam M.