Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto mi powie jak zrobić takie WC jak na stacjach BP? (płyty plastikowe)

newyork

Recommended Posts

Byłem wczoraj w WC na stacji paliw BP.

Każda ze ścian składała się z pojedyńczej płyty z plastiku czy jakiegoś podobnego tworzywa.

Te płyty oklejone czymś jak fototapeta z dużymi wzorami np. kwiatów.

Prostota i elegancja i zarazem podejrzenie,że to dobry i przedewszystkim tani sposób na łazienkę.

Ktoś mi wytłumaczy jakie są koszta tego,na jakiej zasadzie jest to budowane?

:rolleyes:

Wydawałoby się ,że i na tynk to można kłaść ....

Witam. dostałem lokal gdzie łazienka za ścianą ma nieogrzewaną klatkę schodową, efekty w zimie zapewnione (skraplanie).

Właśnie usuwam resztki kafelków, na wyrównaną płaszczyznę przykleję płytę : "CREATIVE' - to spieniony PVC grubości 6mm

(do kupienia w marketach bud.). Takie 2w1 : płaska i równa ściana + wew. ocieplenie.

Prawie na pewno to, co widziales, to plyty z HPL (lamiant papierowy o wysokiej gestosci) - wiele warstw papieru przesyconego sytetyczna zywica i prasowanego na goraco. Mozna kupic w PL, jest drogie, , obrabia sie jak twarde drewno, pod tynk sie raczej nie nadaje.

Mam takie cos nad blatem w kuchni - grubosci 3 mm przyklejone do sciany.

Prawie na pewno to, co widziales, to plyty z HPL (lamiant papierowy o wysokiej gestosci) - wiele warstw papieru przesyconego sytetyczna zywica i prasowanego na goraco. Mozna kupic w PL, jest drogie, , obrabia sie jak twarde drewno, pod tynk sie raczej nie nadaje.

Mam takie cos nad blatem w kuchni - grubosci 3 mm przyklejone do sciany.

nazwa handlowa to "TRESPA"

• 3 weeks później...
  • 4 years później...