newyork 01.05.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Byłem wczoraj w WC na stacji paliw BP. Każda ze ścian składała się z pojedyńczej płyty z plastiku czy jakiegoś podobnego tworzywa. Te płyty oklejone czymś jak fototapeta z dużymi wzorami np. kwiatów. Prostota i elegancja i zarazem podejrzenie,że to dobry i przedewszystkim tani sposób na łazienkę. Ktoś mi wytłumaczy jakie są koszta tego,na jakiej zasadzie jest to budowane? Wydawałoby się ,że i na tynk to można kłaść .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 04.05.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Witam. dostałem lokal gdzie łazienka za ścianą ma nieogrzewaną klatkę schodową, efekty w zimie zapewnione (skraplanie).Właśnie usuwam resztki kafelków, na wyrównaną płaszczyznę przykleję płytę : "CREATIVE' - to spieniony PVC grubości 6mm(do kupienia w marketach bud.). Takie 2w1 : płaska i równa ściana + wew. ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwasylcz 05.05.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Prawie na pewno to, co widziales, to plyty z HPL (lamiant papierowy o wysokiej gestosci) - wiele warstw papieru przesyconego sytetyczna zywica i prasowanego na goraco. Mozna kupic w PL, jest drogie, , obrabia sie jak twarde drewno, pod tynk sie raczej nie nadaje.Mam takie cos nad blatem w kuchni - grubosci 3 mm przyklejone do sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 05.05.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Prawie na pewno to, co widziales, to plyty z HPL (lamiant papierowy o wysokiej gestosci) - wiele warstw papieru przesyconego sytetyczna zywica i prasowanego na goraco. Mozna kupic w PL, jest drogie, , obrabia sie jak twarde drewno, pod tynk sie raczej nie nadaje. Mam takie cos nad blatem w kuchni - grubosci 3 mm przyklejone do sciany. nazwa handlowa to "TRESPA" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WRC20 25.05.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 To może być wspomniana wyżej trespa, ale może to też być zwykła pleksa wysokiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob27 24.09.2017 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 (edytowane) Raczej chodziło o panele na ścianach, a one nie są z hpl czy trespy a raczej pvc z nadrukami odpowiednimi. Ew widzialem tez chyba na Orlenie panele ze szkla hartowanego. Np. [reklama] i google i... Edytowane 25 Września 2017 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts