wierka 06.05.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 dzięki.. wczoraj trochę poczytałam na forum o 1W. no cóż zamieszało mi to w głowie ... planowaliśmy 1W .. teraz mam wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 06.05.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Strata przy zaprawie to około 30 zł na rok. Zdarza się że starzy murarze boją się kleju, ale lepiej mieć dobrego murarza bez kleju niż kiepskiego na klej,.Zwiększ grubość izolacji (na klej też bym to sugerował, bo izolacja 15 cm niweluje ujemną temperaturę ponad minus 20 stopni (22-25), czyli punkt rosy przeważnie wypadnie w izolacji i nie często wejdzie w mur, przy izolacji mniejszej mur bedzie podlegał wiekszej ilości cykli zamarzania co obniży jego właściwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawor5 05.10.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 (edytowane) Myślę, że przy docieplonym betonie komórkowym spokojnie możesz nie przejmować się tymi mostkami.Faktem jest, że aby w pełni wykorzystać właściwości termo-izolacyjne bk warto murować na zaprawie cienkowarstwowej aby unikać takich właśnie 15mm spoin poziomych. Moim skromnym zdaniem także Ytong to przerost formy nad treścią, mają bloczki wysokości 20cm a w tej cenie można mieć XXX [usunięto reklamę] o wysokości 25cm co stanowi 20% różnicy i przekłada się na ogólny koszt budowy oraz czas, dodatkowo ma lepszy wsp przenikania ciepła. Edytowane 2 Stycznia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts