santoszwp.pl 28.05.2014 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 - już zmieniłem fakt - nie ma szarego - raz cena, dwa - samodzielnie grafit do ulozenia to mordęga Naczytałem się na forum, że styro grafit trzeba układać szybko, aby nie nasłonecznić go za bardzo bo puchnie, że na rusztowaniach w sloneczna pogode trzeba mieć osłony zamontowane, a ja....sam - widac jak długo to schodzi raczej bym z grafitem nie dał rady. A cena - 2tys mniej a U ściany mam takie jak z grafitem, tyle że musiałem grubość zwiększyć na 22cm Ile czasu? hmmm 3 tygodnie - klejenie calości, plus siatka i druga warstwa na jednej szczytowej, pluys za 2 dni bedzie siatka na drugiej szczytowej. Sądze ze za 2tyg bede mial koniec - ale ja cala robotę to robię popołudnia od 16-20 czyli 4 godziny dziennie plus sobota i niedziela cały dzień...wiec musisz sobie sam policzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 28.05.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Dzięki za informację, niestety będę miał dokładnie taki sam czas pracy, a nawet gorszy 18-22, pisałeś wcześniej o 2 tyg. urlopu, a teraz piszesz tylko o popołudniach, sorry że się tak dopytuje ale ma to dość znaczny wpływ na kalkulację. Troszkę mnie zmartwiłeś tymi argumentami przeciwko grafitowej samoróbce... zależało mi na zejściu z grubości ocieplenia na rzecz lambdy, ale jeśli poza kasą również "warunki techniczne" są przeciw grafitowi, to jeszcze będę musiał przemyśleć te decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 28.05.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 U nas bedzie grafit. Wytrzymaj do sierpnia i bedziesz wiedzial jak to idzie w pojedynke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 28.05.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 U nas bedzie grafit. Wytrzymaj do sierpnia i bedziesz wiedzial jak to idzie w pojedynke. Na 100% będziesz kładł go wcześniej... Ty, zamiast się męczyć w pojedynkę, może się zgadamy na forum i tak w 2-3 chłopa jeden weekend jedną chatę, w drugi kolejną, itd.... mówią że w takich pracach 1+1 to znacznie więcej niż 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 28.05.2014 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 (edytowane) Na pewno wytrzyma - w końcu dopiero zaczyna:yes: Tak dokładnie - pierwsze dwa tygodnie to całe dnie ale od 11.05 to juz tylko popołudnia. Kilka dni temu przyjechałem po pracy na budowę - a tu zonk - wchodzę a tu kuchnia pełna wody! I nic nie słychać - zagladam pod zlew a tu z zaworu do zmywarki leci woda jak z kranu. Jezu!Zalało kuchnie i pół salonu, meble napecznialy od dołu i niestety spora czesc materiału musi być wymieniona. Na szczęście nie bylo jeszcze paneli w saloni ale sciany napily sie i wyszly plamy wiec salon, kuchnia i hol do ma;lowania: http://iv.pl/images/43613667326261673317.jpg http://iv.pl/images/03066796110143058046.jpg http://iv.pl/images/33516283465036646620.jpg http://iv.pl/images/30509269049549843727.jpg http://iv.pl/images/24423419528266499678.jpg http://iv.pl/images/84700572695522089653.jpg W kuchni leżały kartony aby nie rysowac piaskiem podłogi - teraz nie wiem czy to bylo dobre - z jednej strony pochłonęły cześć wody ale z drugirj - gdyby nie one - wypłynełaby ona szybciej do salonu i moze meble by sie tak nie wypaczyly Na szczęscie jest ubezpieczenie, sprawa zgłoszona i jutro dokładnie na 9.30 mam rzeczoznawcę - zobaczę co mi tu zrobią Edytowane 5 Stycznia 2016 przez [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 28.05.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 O kurw... Santosz nie zazdroszcze. Trzymam kciuki zeby ubezpiecyciel nie wypiął dupy:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 28.05.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Napiszę po starosłowiańsku o kur..., utwierdza mnie to w przekonaniu że poza ubezpieczeniem czujnik zalania plus elektrozawór to nie wymysł, a dupochron... powodzenia w zmaganiach z ubezpieczycielem, pamiętaj że suszenie ścian również będzie Twoim kosztem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 28.05.2014 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Mam nadzieję, że wszystko bedzie ok - ale czas pokaże. Rzeczywiście nie pomyślałem o suszeniu ścian - jutro zwrócę na to uwagę, dzieki - i tak dobrze ze lało się krótko - może z poł godziny ale jakbym tak w tym dniu nie zajechal na budowę - strach pomyśleć - poleciałyby futryny, drzwi, schody, no i wofda poleciałaby do garażu a tam materiały typu kleje na siatke i do styropianu, kleje do płytek, cement i elektronarzedzia na podłodze - byłby niezły bajzel..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 29.05.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 O QK ale bałagan, szkoda tyle roboty prawie na marne... będzie dobrze.... pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 29.05.2014 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Dzięki za słowa otuchy - Pan z Gothaer był dzisiaj, bardzo punktualnie, grzeczny, rzeczowy, wysłuchał, dokładnie opisał i zrobił zdjęcia - podobno ma to trwać krótko - do 23.06 firma ma czas aby wypłacić środki. Zobaczymy jak to bedzie. Oczywiście dam znac. Jak pisąłem wczesniej firmę zmieniłem w lutym i pierwsze takie zdarzenie mam - wiec sam ciekaw jestem jak pojdzie likwidacja tej szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reze 24.06.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 santosz, napisz coś, co z tą szkodą w firmie ubezpieczeniowej?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 24.06.2014 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 na razie czekam, dzis sie kontaktowalem - podobno brakowalo im nr konta - dzis podesłałem i czekam - maja jeszcze tydzien. Zobaczymy bo telefonicznie nic nie chcieli mi powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reze 25.06.2014 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Ok, dzięki.Dopytuję, bo chcę ubezpieczyć budowę i jestem ciekawa, jak zachowa się firma, jeżeli musi wziąć na barki szkodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 28.06.2014 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 No i stało się - 447zł odszkodowania hahahaha. Oczywiście leci odwołanie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 07.07.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 jaja sobie robią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 08.07.2014 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Tak..... próbuję od kilkunastu dni uzupełnić dziennik ale akcja leci tak dynamicznie ze nawet chwili nie mam - za 2-3 tygodnie chcemy sie wprowadzac a do roboty masa - leci malowanie, za chwile panele i obsadzenie drzwi na pietrze, potem wprowadzka i moze wtedy sie chwila znajdzie - musicie mi wybaczyc:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 08.07.2014 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Wysłałem odwołanie i dostałem prośbe o dostarczenie wyceny naprawy mebli - szczegółowy kosztorys prac - wykonawca bez problemu taki kosztorys zrobił i znow - wysłałem wczoraj - zobaczymy ile czasu bedzie rozpatrywana reklamacja - czytałem opinie na temat Gotrhara - to przy likwidacjach szkód nie sa one pochlebne ale chyba wszedzie tak jest - a może macie inne doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reze 09.07.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Niestety, niezbyt fajnie jest przy likwidacji szkód, ale walcz, można swoje odzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 09.07.2014 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Najgorsze to czekanie - naprawiliby mi meble przed wprowadzką a tak - wprowadzimy sie a tu na 2 dni beda mi kuchnie pruć - tego szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reze 09.07.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 santosz, zalane meble to jeszcze nie jest wielka tragedia, przykre, ale strat w ludziach nie masz, niech to będzie pocieszeniem. Dasz radę, kiedyś będziesz wspominał przy piwku, jak to walczyłeś z ubezpieczycielem o swoje i wygrałeś, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts