yendrek3 09.12.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 nie moze byc inaczej Santosz, stary ty sam robiles to jest dokladnie. a tak wogole to poszalales stary, zajebiscie dom odstawiony. Dlugo nie sledzilem bo nie mialem czasu ale jest dobrze, gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 09.12.2014 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 dzięki ale jeszcze sporo brakuje:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbbmzg 15.12.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 chciałbym Cię spytać jak sprawuję się Twój rekuperator?Masz Dospela Optimal 400 z bypassem - prawda?Sprawdzałeś z ciekawości sprawność temperaturową przy różnych nastawach?Może sprawdzałeś też ile pobiera prądu?Jak sprawdza się automatyczny bypass?Stoję właśnie przed wyborem centralki wentylacyjnej...Jaki masz panel do sterowania? bo są różne...Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 15.12.2014 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 chciałbym Cię spytać jak sprawuję się Twój rekuperator? dobrze Masz Dospela Optimal 400 z bypassem - prawda? niestety mam wersję bez bypassu Sprawdzałeś z ciekawości sprawność temperaturową przy różnych nastawach? ?przy jakich nastawach Może sprawdzałeś też ile pobiera prądu? nie sprawdzalem bo nie mam podlicznika na reku Jak sprawdza się automatyczny bypass? nie wiem, bo nie mam Stoję właśnie przed wyborem centralki wentylacyjnej... Jaki masz panel do sterowania? bo są różne... standardowy z niebieskim podswietleniem Z góry dzięki za odpowiedź Naprawdę jestem zadowolony ale bypassu mi brakuje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbbmzg 16.12.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Chodzi mi o sprawność odzysku temperatury przy różnych nastawach wydatku - czy sprawdzałeś temp na 4 króćcach jednocześnie? Spotkałem się z firmą instalatorską, która nie poleca tego Dospela bo mówią, że sprawdzali sprawność temperaturową i nawet przy małym wydatku nie było więcej niż 70%... Chwalili jednak sprawność i pobór prądu wentylatorów i narzekali na szczelność obudowy... Co do sprawdzenia ile bierze prądu to są takie przenośne watomierze Mam taki i całkiem fajnie działa Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 18.01.2015 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Chodzi mi o sprawność odzysku temperatury przy różnych nastawach wydatku - czy sprawdzałeś temp na 4 króćcach jednocześnie? Spotkałem się z firmą instalatorską, która nie poleca tego Dospela bo mówią, że sprawdzali sprawność temperaturową i nawet przy małym wydatku nie było więcej niż 70%... Chwalili jednak sprawność i pobór prądu wentylatorów i narzekali na szczelność obudowy... Co do sprawdzenia ile bierze prądu to są takie przenośne watomierze Mam taki i całkiem fajnie działa Polecam Nie mam zielonego pojęcia - myślałem o sprawdzeniu temperatur ale... czy przy nawiewie wyn ik nie będzie trochę wypaczony przez podmuch powietrza? Jeśli chodzi o instalatorów - Twoja sprawa co wybierzesz ale.....ja od pół roku jestem brygadzistą w firmie budowlanej - powiem Ci jedno - nigdy nie słuchaj instalatorów którzy potencjalnie mają Ci robić na temat marki sprzętu lub innego materiału - a właściwie bierz na nich duuuużą poprawkę - prawie zawsze jest w tym ukryty cel. Ja kupiłem po taniości i nie narzekam. Licznik widziałem i zakupie w najbliższym czasie ale teraz nie potrafię Ci odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samda185 01.02.2015 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Jaki był przybliżony koszt postawienia z183? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gremlas 09.02.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Pewnie powyżej 350tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimminen 17.02.2015 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Cześć Powiedz bo elewacje robiłeś sam tzn. klejenie styro, robiłeś białym ze względu właśnie na tempo prac, a nie szarym, sam zastanawiam się na białym grubszym o np 2- 3 cm… Jak oceniasz zasadność takiej decyzji - robiłbyś tak samo dziś… mysie nad zamiana szarego termoorgainiki na bialy dach podloga gold… Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 19.02.2015 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 ja kładłem grafitowty w wakacje i mam to opisane w dzienniku. Problem z osłoną styro był już od 8.00 rano do wieczora. Mam zdjęcia na dzienniku i opis zobacz jak chcesz. Generalnie jakość Grafitowego jest nieporownywanie wyższa. Ma lepsze właściwości na rozciaganie. Jedź na skład budowlany gdzie mają grafitowy i zobacz sobie na jeden i drugi . Na południowej ścianie mam trochę najtańszego białego i nie zachwycał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 06.03.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 SANTOSZ wszedłem by poczytać o płycie fundamentowej którą planuję na wiosnę wykonać u siebie, ale nie mogłem się oderwać i przeczytałem wszystko ufff...Muszę przyznać że jestem pod ogromnym wrażeniem wykonanej pracy i efektów.U siebie też planuj robić jak najwięcej sam, chodź wiedzę mam znikomą - ale czytając twoje wpisy - widzę że muszę spróbować.Domek wygląda super brawo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lancerx 26.03.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 (edytowane) Jestem zainteresowany zakupem projektem z183, szukam osoby, która pochwali się swoim domem na żywo. Jesteśmy z żona tak bardzo zdesperowani, że przyjedziemy na drugi koniec Polski. Będę bardzo wdzięczny za kontakt lub odpowiedz w temacie.Pozdrawiam Michał z Dąbrowy Górniczej .... Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 26.03.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 No to weź kąpielówki. Tak blisko morza już będziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lancerx 27.03.2015 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 ale jeszcze nikt mnie nie zaprosił, a szkoda bo chętnie zobaczę morze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 14.04.2015 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 No i byli, sympatyczni, młodzi i pełni zapału - jak ja im zazdroszczę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 14.04.2015 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Jaki był przybliżony koszt postawienia z183? około 320 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 14.04.2015 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Cześć Powiedz bo elewacje robiłeś sam tzn. klejenie styro, robiłeś białym ze względu właśnie na tempo prac, a nie szarym, sam zastanawiam się na białym grubszym o np 2- 3 cm… Jak oceniasz zasadność takiej decyzji - robiłbyś tak samo dziś… mysie nad zamiana szarego termoorgainiki na bialy dach podloga gold… Pozdrawiam Uzyskałem współczynnik przenikania taki jak przy szarym a zaoszczędziłem 2500, dodatkowo niestraszne mi było słońce i mogłem to robić sam czego przy szarym raczej nie bedziesz mógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 14.04.2015 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Się da szarym samemu Siatki jakieś na rusztowania latem nawet jakieś plandeki aby lepiej osłonić no i wiedza na temat szarego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 02.01.2016 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Wow, alez mi czasu zajmie uzupełnienie zdjęć z powrotem, jasny gwint ze tez wywalilo wszystkie z serwera. No ale powoli może uda się odbudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 03.01.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Żyje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts