DZIKU_7 01.05.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Witam. mam w zamiarze ulać fundamenty pod taras i schody zewnętrzne. Taras jak na załączonym foto ma mieć 3,5x5m i ma być zadaszony. Pytanie mam takie : 1) na jaką głębokość ulać pod niego fundamenty i jaki szeroki fundament? 2) jakiej grubości wylewka pod gres hm i z jakiego betonu, B15, B20?? 3) zamiast prostokąta miało być z jednej strony złagodzone łukiem (z lewej) lecz większość mi odradza że płytki mogą się w tym miejscu bardziej odklejać, co myslicie na ten temat?? 4) jakie izolacje i gdzie stosować?? 5) czy dobrym pomysłem jest powiązać się z fundamentem domu przy ulewaniu tarasowego np . zbrojeniem?? dziękuje za pomoc gdyż jestem zupełnym laikiem , najlepiej to prosiłbym o krótkie opisanie co i gdzie zaczynając od wykopaniu dołków pod fundamenty szerokie na "20 cm" itd. ps. za pomoc stawiam browara a nawet 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts