Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zrobić ala antyrame?

sQunik

Recommended Posts

Witam wszystkich, mój problem polega na tym że nie wiem jak złączyc ze sobą dwie szybki o wymiarach 17 x 35 cm, grubość kazdej szybki to 4mm. Mam nietypowy "wydruk" własnie o tych wymiarach, szybki idealnie pasuja i własnie miedzy nie chce włożyc grafike. Pytanie jak złączyc te szybki? Chciałbym żeby sie obeszło bez specjalistycznego sprzętu. Z powieszeniem/postawieniem nie powinno być problemu. z góry wszystkim Dziekuje.

Może coś w tym rodzaju?

http://haczyki.pl/2011/05/03/ikea-spinacz-hak-haczyk-s-kroken-5szt-7cm/

Dwa haczyki na górze, dwa na dole. Dolne i górne połączone gumką recepturką.

Albo:

http://sklepkleks.com/index.php?p7028,spinacz-klip-biurowy-1-5-8-41-mm-sea-gull

W wersji ubogiej, tylko dwa na dole (może będzie to nawet samo stało?)

W wesji wiszącej, dwa na dole, jeden na górze

W wersji bogatej, dwa na dole, dwa na górze

Druciane ściskacze, wyjmujesz po montażu. Chyba, że jest to wersja wisząca, wtedy w górnym spinaczu zostawiasz jeden drut do powieszenia (spinacz dla pewności możesz przykleić do szyby silikonem)

Oczywiście są to tylko niesprawdzone pomysły i nie mogą stanowić podstaw do ew. gwarancji. Mogą jedynie służyć do dalszych eksperymentów z przedmiotami codziennego użytku.

Powodzenia:D

Edytowane przez free_shop

Hmm dziękuje wszystkim za rady, napewno sie przydadzą, tak jak napisal kolega wyżej musze cos poeksperymentowac. Jak ukończe moje "dzieło" zrobie zdjęcie i wrzuce, opisze jak to zrobiłem, może sie komuś to przyda. :)