sylwek1974 01.05.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Witam! Chcę kupić drzwi wejściowe drewniane najlepiej do 3,5 tys. z montażem. Sprzedawca zaproponował mi przede wszystkim firmę Stolpaw.Czy to jest porządny producent czy lepiej szukać czegoś innego, np. Włoszczowa, Urzędowski? Pytanie tylko czy za tę kwotę można wybrzydzać. Byłbym zatem wdzięczny za wszelki uwagi zarówno od użytkowników drzwi Stolpaw jak i również ludzi z ''branży". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 02.05.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 o! ja też się podłączam. Widziałem je u sprzedawcy (forumowy Stary) i mocno się nad nimi zastanawiam. Szukałem jakichś opinii na ich temat, ale chyba znalazłem tylko opinie na temat wadliwego wykonania. Czy to oznacza że są słabe? No nie wiem, może to oznacza tyle, że są tak dobre, że nikt się tutaj nie odzywa, bo nie ma problemu z nimi Ale z chęcią poczytam opinii użytkowników drzwi stolpaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinik 02.05.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Też szukałem informacji o tej firmie i ich produktach. Niewiele opinii znalazłem. Zamierzam kupić drzwi tej firmy w odmianie STOLTERM z dwoma naświetlami bocznymi. Salonowe produkty które miałem okazję oglądać były dobrze wykonane i przypadły mi do gustu. Jak każdy producent drzwi drewnianych zastrzega jednak, aby nie znajdowały się one od strony południowej lub wystawione bezpośrednio na słońce bez zadaszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 02.05.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 ej, co to znaczy nie znajdowały się od strony południowej? Ja mam drzwi od strony południowo-wschodniej, schowane pod mocnym zadaszeniem i troszeczkę cofnięte... czy to znaczy, że nie mam gwarancji na żadne drzwi drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinik 02.05.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) ... lub wystawione bezpośrednio na słońce bez zadaszenia tak jak napisałem powyżej To oczywiście informacja jaką otrzymuję niemal w każdym salonie. Edytowane 2 Maja 2013 przez klinik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 02.05.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Witam Nie przesadzajcie z tymi stronami Świata, drzwi takiego rodzaju muszą być pod zadaszeniem a jakie ono wielkie musi być określa konkretnie producent. A co do firmy Stolpaw to producent z już ugruntowaną renomą, oglądałem je na Budmie i było OK no ale wiadomo - targi targami a najważniesze zdanie użytkowników. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 03.05.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 a swoją drogą, jakie rabaty od cen katalogowych dostaliście na stolpaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.05.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 W cenie do 3,5 tys. powinien się zmieścić Urzędowski z drzwiami płytowymi. Ale nie polecam wersji "merantii" , bo moją problemy z dobraniej właściwej kolorystyki ościeżnicy (z drewna) i skrzydła (sklejka). Na dębie wychodzi ok, z tym że też trzeba uważać - montaż w miarę możliwości po pracach mokrych, by nie było jak w przykłądzie innej marki: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?189844-Drzwi-zewnętrzne-DOORSY-proszę-o-opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosenna1 08.05.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 My mamy drzwi firmy Derpal , za dębowe płaciliśmy ok 4000 zł a sosnowe były dużo tańsze. Nad tymi Stolpaw też się zastanawiałam ale nie podobało mi się wykończenie widocznym silikonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek123 19.07.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Czesc, I jak tam, kupiliscie juz drzwi wejsciowe?Na jakie sie zdecydowaliscie w koncu? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okojan 20.07.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Oglądałem drzwi Stoplpaw - Favorit.Mysle nad zakupem tych drzwi z naswietlem bocznym tj. w wymiarze 140 cm.Co fachowcy mogą o nich powiedzieć? Opinie rózne na forach , jesli chodzi o samego producenta ale o konkretnym modelu prawie żadnych.Link: http://www.stolpaw.com.pl/drzwi-zewnetrzne/favorit/fav-15-1-inox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek123 20.07.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Cześć, Mi właśnie jeden ze sprzedawców polecał Stoplpaw - Favorit, natomiast zdecydowanie odradzał CAL --> wszystko ze względów jakościowych.Ale też ciekawy jestem opinii końcowych użytkowników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.07.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Cześć, Mi właśnie jeden ze sprzedawców polecał Stoplpaw - Favorit, natomiast zdecydowanie odradzał CAL --> wszystko ze względów jakościowych. Ale też ciekawy jestem opinii końcowych użytkowników... A ja dla równowagi radze Ci zupelnie odwrotnie. I co? Uwazasz, ze sprzedawca jednej firmy powie cos dobrego o konkurencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek123 20.07.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 A ja dla równowagi radze Ci zupelnie odwrotnie. I co? Uwazasz, ze sprzedawca jednej firmy powie cos dobrego o konkurencji? To sprzedawca mający w ofercie obie pozycje i wycenił mi drzwi jednego i drugiego producenta. Nie zmienia to faktu, że na jednych drzwiach może zarabiać więcej niż na drugich i stąd wzięła się jego sugestia... dlatego ciekawią mnie informacje użytkowników, a nie sprzedawców. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.07.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Ja też teoretycznie mam w ofercie obu tych producentow. I faktem jest, ze patrzac na same zlotowki, na Calu zarabia sie slabiej niz na innych markach typu Dorsy czy Stolpaw. Zauwazylem, ze prosiles o opinie uzytkownikow, ale nie spodziewam sie zebys szybko dostal satysfakcjonjace odpowiedzi, tym bardziej ze obiektywnie mozna by porownywac majac w jednym miejscu , w takich samych warunkach drzwi dwoch marek. Takze - uwazam ze opinia doswiadczonego, niestronniczego sprzedawcy moze byc bardziej rzeczowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek123 21.07.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Ja też teoretycznie mam w ofercie obu tych producentow. I faktem jest, ze patrzac na same zlotowki, na Calu zarabia sie slabiej niz na innych markach typu Dorsy czy Stolpaw. Zauwazylem, ze prosiles o opinie uzytkownikow, ale nie spodziewam sie zebys szybko dostal satysfakcjonjace odpowiedzi, tym bardziej ze obiektywnie mozna by porownywac majac w jednym miejscu , w takich samych warunkach drzwi dwoch marek. Takze - uwazam ze opinia doswiadczonego, niestronniczego sprzedawcy moze byc bardziej rzeczowa:) Bardzo logiczne wytłumaczenie, dzięki za nakierowanie na właściwy tok myślenia. Czy twoją wcześniejszą wypowiedź, że CAL lepszy niż Stolpaw mogę przyjąć właśnie za taką rzeczową opinię? A może te produkty są tak do siebie zbliżone, że tylko design gra rolę no i końcowa wycena za dany model powinna zasugerować wybór? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okojan 21.07.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 finlandia - możesz coś ,,powiedzieć " o tych drzwiach ? - warte swojej ceny? jakieś pozytywy, negatywy? http://www.stolpaw.com.pl/drzwi-zewn.../fav-15-1-inox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 21.07.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Witam Ja z racji swoich zainteresowań mogę stwierdzić, że w temacie montażowym CAL jest jak do tej pory zdecydowanym liderem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan_tofelek 16.10.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 ja polecałbym jednak zainwestować w gerdę. nie znam nikogo, kto byłby niezadowolony. są solidnie wykonane, estetyczne, dodatkowo zawierają jakieś bajery termoizolacyjne, co przy drzwiach wejściowych do domu fajnie zatrzymuje ciepło w środku, a dodatkowo mają zabezpieczenie antywłamaniowe i certyfikaty na to, co obniży Wam składkę na ubezpieczenie mieszkania - http://ek.pl/artykul/2050/krotki-przewodnik-tanie-ubezpieczanie-mieszkania/ osobiście jestem zwolennikiem droższych inwestycji na lata, niż kupowania czegokolwiek na chwilę o drzwi stolpaw nawet nie słyszałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.10.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 A mi się jakoś Twój post wpisuje w ostatnią kampanię spamową prowadzoną przez Gerdę. Specjalnie dla Waszego szefa napisałem:http://www.oknonet.pl/blogi/blog,29,rid,228.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts