Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wejściowe drewniane do 3,5 tys. PLN, czy Stolpaw to przyzwoity wyrób?

Recommended Posts

Witam!

Chcę kupić drzwi wejściowe drewniane najlepiej do 3,5 tys. z montażem. Sprzedawca zaproponował mi przede wszystkim firmę Stolpaw.

Czy to jest porządny producent czy lepiej szukać czegoś innego, np. Włoszczowa, Urzędowski? Pytanie tylko czy za tę kwotę można wybrzydzać.

Byłbym zatem wdzięczny za wszelki uwagi zarówno od użytkowników drzwi Stolpaw jak i również ludzi z ''branży".

Pozdrawiam.

o! ja też się podłączam. Widziałem je u sprzedawcy (forumowy Stary) i mocno się nad nimi zastanawiam. Szukałem jakichś opinii na ich temat, ale chyba znalazłem tylko opinie na temat wadliwego wykonania. Czy to oznacza że są słabe? No nie wiem, może to oznacza tyle, że są tak dobre, że nikt się tutaj nie odzywa, bo nie ma problemu z nimi :)

Ale z chęcią poczytam opinii użytkowników drzwi stolpaw.

Też szukałem informacji o tej firmie i ich produktach. Niewiele opinii znalazłem. Zamierzam kupić drzwi tej firmy w odmianie STOLTERM z dwoma naświetlami bocznymi.

Salonowe produkty które miałem okazję oglądać były dobrze wykonane i przypadły mi do gustu.

Jak każdy producent drzwi drewnianych zastrzega jednak, aby nie znajdowały się one od strony południowej lub wystawione bezpośrednio na słońce bez zadaszenia.

Witam

Nie przesadzajcie z tymi stronami Świata, drzwi takiego rodzaju muszą być pod zadaszeniem a jakie ono wielkie musi być określa konkretnie producent.

A co do firmy Stolpaw to producent z już ugruntowaną renomą, oglądałem je na Budmie i było OK no ale wiadomo - targi targami a najważniesze zdanie użytkowników.

Pozdrawiam

W cenie do 3,5 tys. powinien się zmieścić Urzędowski z drzwiami płytowymi. Ale nie polecam wersji "merantii" , bo moją problemy z dobraniej właściwej kolorystyki ościeżnicy (z drewna) i skrzydła (sklejka). Na dębie wychodzi ok, z tym że też trzeba uważać - montaż w miarę możliwości po pracach mokrych, by nie było jak w przykłądzie innej marki: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?189844-Drzwi-zewnętrzne-DOORSY-proszę-o-opinie

• 2 months później...

Oglądałem drzwi Stoplpaw - Favorit.

Mysle nad zakupem tych drzwi z naswietlem bocznym tj. w wymiarze 140 cm.

Co fachowcy mogą o nich powiedzieć?

Opinie rózne na forach , jesli chodzi o samego producenta ale o konkretnym modelu prawie żadnych.

Link: http://www.stolpaw.com.pl/drzwi-zewnetrzne/favorit/fav-15-1-inox

Cześć,

Mi właśnie jeden ze sprzedawców polecał Stoplpaw - Favorit, natomiast zdecydowanie odradzał CAL --> wszystko ze względów jakościowych.

Ale też ciekawy jestem opinii końcowych użytkowników...

A ja dla równowagi radze Ci zupelnie odwrotnie. I co? Uwazasz, ze sprzedawca jednej firmy powie cos dobrego o konkurencji?

A ja dla równowagi radze Ci zupelnie odwrotnie. I co? Uwazasz, ze sprzedawca jednej firmy powie cos dobrego o konkurencji?

To sprzedawca mający w ofercie obie pozycje i wycenił mi drzwi jednego i drugiego producenta. Nie zmienia to faktu, że na jednych drzwiach może zarabiać więcej niż na drugich i stąd wzięła się jego sugestia... dlatego ciekawią mnie informacje użytkowników, a nie sprzedawców.

Pozdr

Ja też teoretycznie mam w ofercie obu tych producentow. I faktem jest, ze patrzac na same zlotowki, na Calu zarabia sie slabiej niz na innych markach typu Dorsy czy Stolpaw. Zauwazylem, ze prosiles o opinie uzytkownikow, ale nie spodziewam sie zebys szybko dostal satysfakcjonjace odpowiedzi, tym bardziej ze obiektywnie mozna by porownywac majac w jednym miejscu , w takich samych warunkach drzwi dwoch marek.

Takze - uwazam ze opinia doswiadczonego, niestronniczego sprzedawcy moze byc bardziej rzeczowa:)

Ja też teoretycznie mam w ofercie obu tych producentow. I faktem jest, ze patrzac na same zlotowki, na Calu zarabia sie slabiej niz na innych markach typu Dorsy czy Stolpaw. Zauwazylem, ze prosiles o opinie uzytkownikow, ale nie spodziewam sie zebys szybko dostal satysfakcjonjace odpowiedzi, tym bardziej ze obiektywnie mozna by porownywac majac w jednym miejscu , w takich samych warunkach drzwi dwoch marek.

Takze - uwazam ze opinia doswiadczonego, niestronniczego sprzedawcy moze byc bardziej rzeczowa:)

Bardzo logiczne wytłumaczenie, dzięki za nakierowanie na właściwy tok myślenia.

Czy twoją wcześniejszą wypowiedź, że CAL lepszy niż Stolpaw mogę przyjąć właśnie za taką rzeczową opinię?

A może te produkty są tak do siebie zbliżone, że tylko design gra rolę no i końcowa wycena za dany model powinna zasugerować wybór?

Pozdr

• 2 months później...

ja polecałbym jednak zainwestować w gerdę. nie znam nikogo, kto byłby niezadowolony. są solidnie wykonane, estetyczne, dodatkowo zawierają jakieś bajery termoizolacyjne, co przy drzwiach wejściowych do domu fajnie zatrzymuje ciepło w środku, a dodatkowo mają zabezpieczenie antywłamaniowe i certyfikaty na to, co obniży Wam składkę na ubezpieczenie mieszkania - http://ek.pl/artykul/2050/krotki-przewodnik-tanie-ubezpieczanie-mieszkania/

osobiście jestem zwolennikiem droższych inwestycji na lata, niż kupowania czegokolwiek na chwilę ;) o drzwi stolpaw nawet nie słyszałem...