Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kolorowe kręciołki drobiowe.

 

1/2 kg piersi z kurczaka,

patyczki szaszłykowe,

przyprawa carry, gyros,

natka pietruszki,

sól, pieprz,

odrobina oleju

 

Piersi tniemy w wąskie paski i nacieramy solą , pieprzem i odrobiną oleju.

Nawijamy paseczki dokoła na patyczki grillowe.

1/3 powstałych w ten sposób kręciołków obtaczamy w carry,

1/3 część obtaczamy w przyprawie gyros,

rozcieramy w moździerzu natkę pietruszki z odrobiną oleju i powstałą w ten sposób papką obtaczamy pozostałą 1/3 część kręciołków.

Układamy na grillu i smażymy kilka minut.

Przepis nie jest jakąś rewelacją, ale kręciołki rewelacyjnie wyglądają na talerzu. Układamy je naprzemiennie kolorami żółty(carry), czerwony(gyros) i zielony(natka).

Nie znam osoby, która nie zechciałaby sięgnąć po coś tak kolorowo wyglądającego na stole grillowym, a i smakują znakomicie.

Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...