Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na początek salon czyli Szocikowa mama robi remont mieszkania

szocik

Recommended Posts

Inspiracyjka wzorkowo-kolorowa.

Zestawienie łagodnych odcieni żółtego z wzorzystą szarością – bardzo eleganckie, a jednocześnie z nutą nowoczesności.

Szocikowa_Mama-kolory.jpg

Myślę, że Twoja Mama miałaby sporo fajnych zdjęć, żeby zapełnić taką galerię.

Podoba mi się, że jest taka uporządkowana i graficzna. Zdjęcia wyłącznie czarno białe i jednakowego formatu. Jeśli miałyby być kolorowe zdjęcia, to trzeba by je robić może na diboldach, bo na papierze w żadnej technice drukarskiej, czy fotograficznej nie zachowają koloru na długo – spłowieją.

A mnie podoba sie bardziej ustawienie od Julianny.

Pomysł Kinki z kanapą pod ścianą robi z pokoju jeszcze dłuższą kichę i potęguje wrażenie ciasnoty. To znaczy długie ściany jakby zbliżają się do siebie. To jest nie dobre. Poza tym u Julianny jest wyraźny podział na funkcje części pokoju. To jest przemyślane.

U Kinki elementy wystroju nie wiążą się ze sobą. To takie luźne ustawienie, wymuszone i wyglądające na dość przypadkowe.

Kolory i wystrój były przypadkowe,wszystko robione w darmowym programie "power net " bo tylko w nim jakoś sie odnajduje przy okazji projektowania własnego wnętrza.Wydaje mi sie że narożnik będzie potęgował bardziej ciasnotę tego wąskiego pokoju,w tak niewielkiem wnętrzu należy unikać dużych mebli i ciemnych kolorów.Stół na 4 os.też wystarczający,tam jest tylko 200cm,więc po co na siłe wciskać krzesła przy wejściu.Stół ustawiony prostopadle do ściany i tak wizualnie skraca pokój i dzieli go na dwie części,nie wydaje mi się aby robił się w ten sposób z niego "wagon" Edytowane przez kinka

• 8 months później...