Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Plytki na schodach.

kunon

Recommended Posts

Witam

Mam zamiar nająć ekipę którą skuje lastryko na moich schodach i położy płytki i tu mam pytanie.

Ile średnio bierze się za skucie lastryka i położenie płytek czy płaci sie za m2? Słyszałem ze wiele ekip bierze oddzielnie stopień, cokół i podest jak tu maja się ceny? Proszę o pomoc bo nie che by ekipa podała wygórowaną cenę, a ja będę zielony i sie zgodzę.

Ciężko podać średnią cenę, bo na cenę składa się wiele czynników:

- czy schody są równo wylane czy krzywe (u mnie przykładowo każdy schodek jest inny, każdy trzeba było równać żeby można było normalnie po schodach chodzić, ale nadal każdy schodek jest inny)

- czy są schody proste czy zabiegowe

- czy cokoły są gotowe czy cięte

- czy na stopniach będą kąty szlifowane czy nie

- dla niektórych fachowców znaczenie ma rodzaj płytki - wielkość, jakość (krzywizna, jak się tnie)

- no i jak przy większości usług - cena zależy od regionu

- no i inaczej liczy się jak cała robota polega na zrobieniu 3 schodków, a inaczej jak w grę wchodzą schody łączące 3 kondygnacje

Ja spotkałam się z tym, że za podesty ceny są liczone za m2, a za stopnie cena od sztuki (jedni łącznie z cokołami, inni cokoły oddzielnie).

Co do kucia nie mam doświadczenia z ekipami.

• 2 weeks później...