anap 03.05.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 witam od jakiegoś czasu próbuje poustawiać meble w przyszłym salonie, zeby było wygodnie i funkcjonalnie. Salon ma ok 28 m, kuchnia jest półzamknieta (ok.12m2) - między nimi otwarte szerokie wejście ok. 2,5m. Podobne szerokie wejście do salonu z holu. Na przeciwko kanały kominowe ale kominek chcemy umieścić raczej z ich lewej strony, żeby dodatkowo nie zmniejszać powierzchni salonu. Przygotowałam 3 wersje: 1. stół na ścianie od kuchni - minusem na pewno bliskość do kominka- kanapa na prawo od wejścia a na przeciwko szafki z tv 2. stół na prawo od wejścia, kanapa na ścianie kominowej i tyłem do okna, tv na ścianie od kuchni (znowu minusem może byc ciepło od kominka) 3. stół na środku, kanapa po prawej od wejścia Załączam też plan z wymiarami. Jaką opcje polecacie? A może całkiem inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 04.05.2013 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Może umiescić kominek w rogu a za nim ściankę która częściowo zasłoni kuchnię.http://img153.imageshack.us/img153/2700/5t6yu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anap 04.05.2013 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Kinka, dzięki za świeże spojrzenie niestety tego pomysłu z naroznym kominkiem nie mogę już wykorzystać bo ścianka oddzielająca kuchnie od salonu juz stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolaTom 10.05.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Rzeczywiście kinka jest bardzo pomocna:) Zazdroszczę kominka, anap ja jestem za wersją drugą z tych, które wymieniłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula_al 11.05.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 mnie się wydaje najlepsza opcja na rysunku, kominek tak jak jest jeśli nie moze być inaczej; kominek nie może być za blisko mebli, nawet stołu posadzisz dzieci i będą się kręcić i w końcu się coś stanie;/, poza tym do kominka musisz mieć dojście bo przecież będziesz w nim palić, wybierać z niego... Rzeczywiście kinka jest bardzo pomocna:) Zazdroszczę kominka, anap ja jestem za wersją drugą z tych, które wymieniłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolaTom 13.05.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 (edytowane) mnie się wydaje najlepsza opcja na rysunku, kominek tak jak jest jeśli nie moze być inaczej; kominek nie może być za blisko mebli, nawet stołu posadzisz dzieci i będą się kręcić i w końcu się coś stanie;/, poza tym do kominka musisz mieć dojście bo przecież będziesz w nim palić, wybierać z niego...[/QUOTe] Zgadza się, dlatego kominki powinny być w dużych pomieszczeniach, szczególnie jeśli ktoś chce by meble posłużyły mu dłużej:) Edytowane 3 Czerwca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anap 13.05.2013 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 KarolaTom, czyżby były jakieś wytyczne od ilu m2 może być kominek? wydaje mi się, że w pomieszczeniu 28+12m2 jest się w stanie pogodzić kuchnię, kanapę, stół i kominek. jak na razie trzymam się wersji drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KinMi 13.05.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Ja również jestem za opcja numer dwa wydaje mi się najbardziej sensowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolaTom 03.06.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 KarolaTom, czyżby były jakieś wytyczne od ilu m2 może być kominek? wydaje mi się, że w pomieszczeniu 28+12m2 jest się w stanie pogodzić kuchnię, kanapę, stół i kominek. jak na razie trzymam się wersji drugiej. anap, jasne, że nie ma, ale przyznaj, zę w małym pomieszczeniu to się nie sprawdzi, tak jak mówiłam jestem za wersją drugą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula_al 04.06.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 no chyba dwójka jest najbardziej sensowna, nie możesz mieć mebli za blisko, albo wstawać od stołu tuż do kominka anap, jasne, że nie ma, ale przyznaj, zę w małym pomieszczeniu to się nie sprawdzi, tak jak mówiłam jestem za wersją drugą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts