Hiro20 03.05.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Witam wszystkich mam pytanie dotyczące Stropu. Zabieram sie za generalny remont ale chciał bym to zrobić jak najmniejszym kosztem. Aktualnie posiadam strop Drewniany belki + Deski. Pokój mierzy 4 szeroki 5 długi nigdy nie wylewałem stropu i tu proszę was o mała pomoc teoretyczna, Jak to zrobić czy wystarczy sam pret zbrojeniowy fi 12 w kratce 15 cm czy musze ukłądac jakieś szyny wzmacniajace . Dziekuje za wszelką udzielona pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 03.05.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Witam wszystkich mam pytanie dotyczące Stropu. Zabieram sie za generalny remont ale chciał bym to zrobić jak najmniejszym kosztem. Aktualnie posiadam strop Drewniany belki + Deski. Pokój mierzy 4 szeroki 5 długi nigdy nie wylewałem stropu i tu proszę was o mała pomoc teoretyczna, Jak to zrobić czy wystarczy sam pret zbrojeniowy fi 12 w kratce 15 cm czy musze ukłądac jakieś szyny wzmacniajace . Dziekuje za wszelką udzielona pomoc. Co do pomocy teoretycznej to my proponujemy jednak wykonać to zgodnie z przepisami - czyli projekt, pozwolenie na budowę itd. Może nie będzie "najmniejszym kosztem", ale zmniejszy się możliwość spadnięcia 10 ton betonu na głowę, ewentualnie w gorszym przypadku zawalenia budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts