kori 04.05.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 WItam serdecznie, nigdzie nie mogę znaleźć pomocy więc może tu ktoś mi doradzi/pomoże Mianowicie, rozpoczynam budowę w poniedziałek. Dostawiamy połowę bliżniaka, do już istniejącej połówki. Problem w tym, że nie mamy kompletnie pomysłu jak zadaszyć taras na wyjściu z domu. Chcielibyśmy wygospodarować miejsce, tak aby sobie usiąść nawet w letni deszczowy dzień, a nie siedzieć w domu. Mysłałam o poliwęglanie - fajny bo napewno będzie jasno i nie będzie blokowane światło naturalne, ale problem w tym ze mocno slychać padający deszcz, w lecie i zimie ten plastik strzela:-( Przedłużyć/dostawić w jakiś sposób dach i dać okna połaciowe?? ale to znowu bardzo drogie przedsięwciecie co myślicie, jak zadaszyć taras ?? Mogę liczyć na waszą pomoc poniżej projekt http://imageshack.us/a/img802/8765/taras.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 05.05.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 a co sądzicie o markizie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 05.05.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 a może to miejsce do siedzenia zrobić z innej strony domu? po prawej na tym rysunku?zalety:1. będzie dalej od sąsiada - nie będzie widać, słychać mniej2. będzie tam można zrobić werandę z trochę tylko spadzistym dachem (np. jak u Zielonego Ogrodu)3. nie będzie zacieniał tarasu4. z salonu będzie ładny widok na ogród a nie na krzesła5. może a nuż będzie sąsiadować z oknem kuchni? (podaj obiad i przekąski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 05.05.2013 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Jest to jakiś pomysłPodesle jeszcze wam plan działki to sami ocenicie A z czego dachMacie doświadczenie z poliweglanem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 05.05.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Poliwęglan chyba był kiedyś u sąsiadów na wakacjach - i to się szybko bardzo nagrzewało - nie dawało się wręcz pod tym wysiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 05.05.2013 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 No właśnie tego się obawiałamTo może dac zadaszebnie a do tego okna dachowe x2-3szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts