newhouse 05.05.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Witam.Mam taki mały problem,przymierzam się do wykonania stropu teriva z wykorzystaniem pustaków szalunkowych typu L i C.W projekcie mam wymiar zbrojenia wieńca tzn.strzemion 19x19.Niestety nie zmieści się to zbrojenie ze względu na wymiar tych pustaków szalunkowych.Czy rozsądne będzie wykonanie strzemion 10x18 dla tego zbrojenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newhouse 05.05.2013 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Coś żle napisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 05.05.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Hmm, też za jakiś czas stanę przed tym samym problemem. Ja po prostu zrobię jak na zamieszczonej fotce, czyli na szerokość maksymalnie jak się da, a wysokość tak jak jest w projekcie, u mnie 20. Oczywiście wcześniej to uzgodnię ze swoim kierbudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newhouse 05.05.2013 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 No właśnie takie wymiary są optymalne do "otulenia "tego zbrojenia betonem.Myśle że innego rozwiązania niema,tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 05.05.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Sami budujecie?Strzeiona musicie tak dobierać jak piszecie aby maksymalnie zrobić je duże, http://www.konbet.com.pl/Strefa_wykonawcy,s,w.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newhouse 05.05.2013 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Sam,sam.Pomalutku i będzie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 05.05.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 No właśnie takie wymiary są optymalne do "otulenia "tego zbrojenia betonem.Myśle że innego rozwiązania niema,tak mi się wydaje. Źle kombinujesz z tym "otuleniem zbrojenia betonem". Zrób tak jak napisał kolega Andrzej..., czyli jak najszerzej, fajnie to jest pokazane w tym linku co podał. O otulenie należy zadbać tylko od góry, dla reszty rolę otulenia będzie pełnić sama kształtka szalunkowa, przecież to też beton lub ewentualnie keramzyt, więc zbrojenie nie będzie narażone na korozję. Co innego jeśli zamiast kształtek robi się tradycyjne szałowanie dechami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 07.05.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 zasadniczo jeśli wieniec nie jest jakimś szczególnym elementem ukrytej belki, to jego rola jest tylko taka że pracuje jako element potencjalnie rozciągany, więc kształt i wymiar strzemion nie mają istotnego znaczenia, należy zrobić takie żeby wygodnie się je montowało, po 4-5 cm mniej od wymiaru jaki będzie miał element żelbetowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts