PAVE 05.05.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 drogie panie zastanawiam sie dlaczego kobiety w polsce przy wyborze partnera troszeczke diskryminuja zawody budowlane , przeciez jestesmy takimi samymi ludzmi jak inni ,czyz nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.05.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 bo jest powszechne mniemanie, że murarze piją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAVE 05.05.2013 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 mieszkam we francji juz jakis czas i przyjrzalem sie ludziom na budowie ;moge tylko powiedziec ze to tylko polskie sterotypy budowlanca pijanego juz czas przelamac : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 06.05.2013 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Pave,wszyscy budowlańcy którzy się u mnie przewinęli mają żony. Murarzy było z pomocnikami sześciu,wszyscy żonaci(chociaż nie wiem czy szczęśliwie ) i plus jeszcze szef,także zaobrączkowany. Wiem,bo lubię se pogadać z wykonawcami Na pewno nie w zawodzie tkwi problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 06.05.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Zgadzam się z marynatą - nic nie potwierdza prawdziwości takiej tezy, po prostu masz za małą próbkę statystyczną. A że pojedyncze kobiety mają jakieś tam swoje wizje co do przyszłego partnera, to ich prawo. Jednej marzy się bankowiec, drugiej gangster, trzeciej żołnierz zawodowy. Moim zdaniem jednak wybieranie partnera przede wszystkim po zawodzie to takie trochę "matrymonialne blacharstwo" - skoncentrowanie się na pewnym atrybucie, który ma marginalny wpływ na szczęście w związku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAVE 06.05.2013 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Na pewno nie w zawodzie tkwi problem. zgadzam sie z Toba nie myslcie sobie ,ze kiedy postanowilem poruszyc ten temat bylem po jakim zalamniu sercowym ,skad to wiem ze tak sie dzieje ,otoz z portali randkowych z czatow pisalem z wieloma konietami i wiezcie mi do momenty kiedy nie powiedzialem czym naprawde sie zajmuje rozmowa brzebiegala super: Odkad jestem we francji moge powiedziez ze ludzie sa tu bardziej otwarci na zwiazki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 07.05.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemyślałam że w realuPortal randkowy to jest jak sklep,idziesz tam bo masz określoną potrzebę i trzeba zapłacić za to określoną cenę.Widocznie trafiłeś na kobitki które mają potrzebę zakupić "coś innego".W realu jest zupełnie inaczej,bo uczucie nie kalkuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAVE 07.05.2013 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 pewnie masz racje czyli , sterotyp budowlanca pijaka juz sie zatar? czy muwisz to zeby , byz mila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.05.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Jeżeli nawet zawód budowlańca naprawdę jest dla niektórych pań problemem, to dlaczego sądzisz, że to z powodu stereotypu budowlańca-pijaka? A może te panie szukały kogoś, kto więcej zarabia? Albo kto pracuje przez cały rok po 8 godzin i wraca do domu o tej samej godzinie? Albo kto pracuje przy biurku i ma elegancki garnitur? Na naszej budowie nie było ani jednego pijanego pracownika. Sąsiedzi o 11 rano szukali transportu, żeby rozwieźć nieprzytomną ekipę po domach... Piją? Nie piją? Stereotypy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 07.05.2013 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 U mnie też zero picia. Poza tym każdy samochodem,więc o jakim picu tu mówić. No może jedno małe piwo pan od zgrzewania papy na tarasie,ale to było wpasowane w jego wizerunek-opalony,spocony,fantazyjna fryzura i gorrrrący palnik w ręku,ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAVE 08.05.2013 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 MIszkajac we francji pracuje po 7h dzienie i staram sie uswiadomic publice kobiecej,ze zawod budowlane nie wiazaom sie z obrazem budowlanca z PRl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 08.05.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 PAVE,nie pogniewaj się przypadkiem,bo to jest moja dobra rada,a nie zarzut.Mnie to akurat wszystko jedno,ale zwracaj uwagę jak piszesz (byki,połykanie liter-a przecież piszesz przez edytor tekstu).Wiele kobiet jest bardzo wyczulonych na takie sprawy i wiążą to z innymi zachowaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 09.05.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 no może Panie na portalach zniechęcały się właśnie ortografią i gramatyką ? pomyśl nad tym a we Francji to chyba hydraulicy mają największe rwanie z tego co gdzieś tam kiedyś słyszałam hydraulik z budową też mi się kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAVE 10.05.2013 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 masz racje jeśli chodzi o moje błędy będę pracował nad moja ortografia .cieszy mnie , ze znalazło się parę osób ,które maja inne zadanie na temat polskiego budowlańca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 10.05.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Fajny temat. Mogę coś na ten temat powiedzieć, nie chodzi tu o zawód a raczej nastawienie do życia, facet z budowy kojarzy się z brakiem ambicji, co oczywiscie jest bzdurą ale na głupote nie ma mocnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAVE 10.05.2013 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 (edytowane) dzięki ze doceniasz temat; Edytowane 10 Maja 2013 przez PAVE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAVE 10.05.2013 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Blackjack2 napisał: Fajny temat. Mogę coś na ten temat powiedzieć, nie chodzi tu o zawód a raczej nastawienie do życia, facet z budowy kojarzy się z brakiem ambicji, co oczywiście jest bzdurą ale na głupote nie ma mocnych to prawda, ze społeczność jest zdystansowana do zawodów budowlanych to co tu piszą wszyscy mam wrażenie, ze to nie do końca jest szczere . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 10.05.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 A czemu by miało nie być szczere? U nas na budowie ekip nie było za wiele, więc jakiegoś większego rozeznania w środowisku nie mam, ale ci, którzy byli, to sympatyczni, kulturalni mężczyźni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAVE 10.05.2013 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 bowess napisał: A czemu by miało nie być szczere? U nas na budowie ekip nie było za wiele, więc jakiegoś większego rozeznania w środowisku nie mam, ale ci, którzy byli, to sympatyczni, kulturalni mężczyźni. możne jeśli coraz więcej ludzi zacznie się tak wypowiadać zmienimy stereotyp polskiego budowlańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 10.05.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Zawody budowlane kojarzą się przede wszystkim z ciężką pracą fizyczną wykonywaną przez gorzej wykształconych mężczyzn.Wydaje mi się, że taki właśnie obraz budowlańca dominuje w Polsce. Z drugiej strony, wśród wykształconych Polaków dominują kobiety. W 2010 r. absolwenci studiów wyższych w Polsce stanowili 55%. roczników. Na te 55% składało się 72% populacji młodych Polek i tylko 39% populacji mężczyzn. W związku z tym wnioski nasuwają się poniekąd same.Problem dotyczy zresztą nie tylko Polski. Pani prof. Christina Hoff Sommers z American Enterprise Institute ujęła to w ten sposób:"Z roku na rok pojawia się coraz więcej źle wykształconych lub niewyedukowanych mężczyzn, którym coraz trudniej znależć pracę, ożenić się i założyć rodzinę. To też bardzo niekorzystne dla młodych kobiet, którym trudno będzie znależć mężów na ich poziomie. Większość pań woli bowiem mężczyzn z podobnym co one wykształceniem." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts