marek_t. 05.05.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 (edytowane) Poszukuję dobrego kleju do styroduru . Co polecacie ? Czy ktoś może używał produktu o nazwie:spam: Edytowane 12 Grudnia 2015 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cefas 06.05.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 fundament czy piwnica? Do fundamentu jest dwu składnikowy na bazie ropy coś jak lepik asfaltowy z domieszką białego proszku dla twardości w bańkach najmniejsza chyba 10l, największa około 30-40l. Nie pamiętam nazwy. Musiałbym na budowie puszki poszukać jutro. Jeżeli piwnica to nie wiem czy nie dało by się zrobić na piance pur do klejenia styropianu, dużo lepsza przyczepność moim zdaniem i tylko później styk płyt uszczelnić wyżej wymienionym dwuskładnikowym "lepikiem". Jeszcze może ktoś kto próbował rozwiązania z pianką pur się wypowie. Generalnie jestem za pianką pur odkąd robiłem ocieplenie domu na niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.05.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Testowo przykleiłem dziś kawałek XPS Basf do bocznej ściany płyty fundamentowej, pokrytej warstwą dysperbitu, używając pianki Tytan EOS i trzyma doskonale.Jest też dedykowana pianka Tytan EOS do XPS, ale nawet ta do zwykłego styro jesy OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cefas 07.05.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 dzisiaj byłem na budowie gdzie całe ocieplenie piwnicy było przyklejone na piance PUR, potwierdzam że nadaje się również do piwnic i fundamentów czas realizacji o wiele krótszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 10.05.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Teraz wszyscy kleją na piankę bo jest szybciej. Trzyma się bardzo dobrze nawet fundamentów izolowanych matami bitumicznymi, które z wierzchu mają wykończenie folią. Jak ktoś robi na prawdę dobrą izolację bitumiczną (nie jakiś tam dysperbit) to większość mas bitumicznych (np. Pecimor 2K) ma w papierach możliwość klejenia nim płyt XPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert Domu Modelow 26.09.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Spokojnie przy tym rozwiązaniu może być stosowany klej Tytan EOS. Ma on świetną przyczepność niemalże do każdego materiału (pustak, cegła, masa bitumiczna, drewno, pvc, metal). Również stosowany jest przy fundamentach. Klej wiąże bardzo szybko, dzięki czemu bardzo można realizować kolejne prace. Np. Kołkowanie można rozpocząć już dwie godziny od przyklejenia płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts