misiupl 13.11.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Jutro postaram się coś wkleić.Wygląda to tak, że po bokach i na górze są wstawki ok. 3-4cm xps. Dół na poszerzeniu 15cm. Różnica w wysokości do nadproża wyszła z nierówności chudziaka, a że dookoła domu okna balkonowe - przed samym montażem poziomy zostały zniwelowane przez posadzkarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 27.11.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Wstawiam foto wspomnianego montażu - na wiosnę prawdopodobnie będzie ponowny montaż tego okna. na boku xps 2cm, góra 4cm, kołki 120x8 co 50cm, dół poszerzenie 15cm, pianka 2cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 28.11.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Ja bym to na pewno przemontował a nie prawdopodobnie. Kotwy przymocowane do styropianu to takie kotwy widmo, niby są ale jakby ich nie było Bardzo mnie ciekawi czym oni je do tego styropianu "przymocowali". Czyżby kołkami rozporowymi ? Tu masz pokazane jaki efekt daje kiepskie zamocowanie okna do muru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 28.11.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Tutaj wchodzi w rachubę montaż nie na kotwy tylko dyble lub śruby. Kotwy nie będą trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 28.11.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) CINEK: kotwy nie są montowane do styro tylko opierają się na nim. Wiadomym jest (teraz to wiem ), że jak styro sie ugnie (a się ugnie) to kotwy zapracują bo będą pod kątem a nie na płasko. Ogólnie montaż tego okna do poprawy na wiosnę. Czy ew mogę dołożyć tam dyble i zapomnieć czy demontować? Edytowane 28 Listopada 2013 przez misiupl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts