Dawidos83 05.05.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Witam, mam duży dylemat. :bash:Stoję przed zakupem kotla do mojego małego domku (parterówka, szeregowiec, 80mkw, sciany porotherm 24 + 15 styropian) w 60% ogrzewanie podłogowe. Mój dylemat to który junkers: JUNKERS CERAPUR ACU smart ZWSB 30-4A czy,Junkers Cerapur Acu ZWSB 24/28-3A. Czym one się różnią, poza ceną i pojemnością zasobnika?Różnica cenowa jest kolosalna... Z góry dziękuję za pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawidos83 06.05.2013 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Halo, halo, może mi ktoś pomóc? Niebawem muszę dokonać wyboru, a nigdy z kotłami nie miałem nic wspólnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Popcorn 15.05.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Witaj kolego.Ja stoję przed podbnym wyborem tyle że ja mam jako alternatywę smarta 14-3 z zewn. zasobnikiem i narazie sklaniam sie ku niemu (też rozważ tę opcję) - zaznaczam ze nie jestem ani fachowcem ani instalatorem a tymbardziej sprzedawcą. Poprostu cały czas szukam odpowiedzi na pytanie który lepszy. A odpowiedzią na Twoje pytanie jest to że tańszy ma zasobnik z wężownicą a drugi jest z zasobnikiem warstwowym (Ponoć o niebo lepszy no i oczywiście droższy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.05.2013 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Witaj kolego. Ja stoję przed podbnym wyborem tyle że ja mam jako alternatywę smarta 14-3 z zewn. zasobnikiem i narazie sklaniam sie ku niemu (też rozważ tę opcję) - zaznaczam ze nie jestem ani fachowcem ani instalatorem a tymbardziej sprzedawcą. Poprostu cały czas szukam odpowiedzi na pytanie który lepszy. A odpowiedzią na Twoje pytanie jest to że tańszy ma zasobnik z wężownicą a drugi jest z zasobnikiem warstwowym (Ponoć o niebo lepszy no i oczywiście droższy) Mam nadzieję,że stwierdzisz iż lepszy jest smart, bo właśnie taki zamontowałam Kierowana bardzo pozytywnymi opiniami użytkowników. Ale jaka będzie moja -powiem po pierwszym sezonie grzewczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 15.05.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Smart 3-14, trzeci sezon, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serekk 13.06.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Panie Rafale, czy mógłby Pan polecić jakiś sterownik do tego Cerapura ACU ZSWB 24/28-3A z wymiennikiem warstwowym? Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał Cichocki 24.07.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 (edytowane) Panie Rafale, czy mógłby Pan polecić jakiś sterownik do tego Cerapura ACU ZSWB 24/28-3A z wymiennikiem warstwowym? Dziękuję! Rodzaj sterownika jest uzależniony od instalacji jaką Pan ma. Jeżeli jest to instalacja w domu z jednym obiegiem grzewczym wystarczy regulator FW120. Jeżeli jednak instalacja w Pana budynku ma więcej obiegów grzewczych, należy zastosować regulator pogodowy FW200. W przypadku gdy kocioł ma być zamontowany w mieszkaniu polecam regulator pokojowy FR120. [EDYTOWANO WPISY REKLAMOWE] Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serekk 28.08.2013 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Dziękuję! Jest to na pewno jakiś punkt wyjścia dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts