fazi 01.02.2002 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2002 Instalację miedzianą C.O. można łączyć z grzejnikami Aluminiowymi (może nie dokońca AL + Si + coś tam jeszcze). Firma się nazywa Ferro (http://www.ferro.pl), firma daje certyfikat na takie kombinacje i 10 lat gwarancji !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fazi 01.02.2002 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2002 Do Majka: Co to za firmę znalkazłeś która oferuje grzelniki AL po 25 złociszy za sztukę. Gdybyś podał jakieś namiary byłbym wdzięczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek_O 01.02.2002 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2002 Fazi ! ZA ŻEBERKO !!! nie za sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 01.02.2002 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2002 Widzę, że wróciły na tapetę grzejniki. Ja juz temat mam za sobą, kupilismy czeskie Korady. Cene miały bardzo dobrą, bo kupowaliśmy nie w Krakowie a w Myslenicach, w hurtowni, której nazwa wypadła mi oczywiscie już z głowy / ale jak bedzie trzeba to sprawdzę w papierach/. Tam właśnie mój brat kupował grzejniki aluminowe i piec. Dostał spory upust i człon mu wyszedł po 25 zlociszy. Wydawało mi się, że odpowiadałam Długiemu na pytanie o reklamacje Purmo. Jeżeli nie to sorry - grzejniki purmo produkuja ostatnio w polsce i zdarza się niedokładnie je zgrzać lub robią za mocny zgrzew, który na obrzeżach zmniejsza grubośc blachy, i zaczynaja przeciekać. Widziałam takie 4 grzejniki oddane przez róznych ludzi do firmy....? na ul .Lipowej w KRK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.02.2002 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2002 Ja tu jeszcze w sprawie wszelkiej maści konwektorów. Nie polecam dla pedantów i alergików. Ten typ grzejników oddaje prawie całe ciepło przez konwekcję, to powoduje duży ruch powietrza i roznoszenie kurzu. Alergikom nie spodoba się przypiekanie cząsteczek kurzu, które odbywa się od pewnej temperatury (55stopni?), a konwektory mają najwyższą temperaturę powierzchni grzejnych. O ile się nie mylę nie dają się zastosować (lub muszą mieć dodatkowy wentylatorek) w instalacji niskotemperaturowej polecanej przy kotłach kondensacyjnych i pompach ciepła. Wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiarus 05.02.2002 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2002 TO CO KERMI --- MAM KUPIĆ, BO INSTALATOR CAŁY CZAS MĘCZY MNIE ZE DAĆ -- PURMO .I BĄDZ TU MĄDRY !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.02.2002 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2002 Mnie instalator przekonał do Stelradów, choć nie ukrywam, że zabił mi "klina" oferując żeberka aluminiowe po 25 zł. Wcześniej byłem przekonany jak większość do kermi, lecz 11 - tki stelrada posiadają tylne ożebrowanie (kermi rzekomo nie)No i ten upust ... jest go w stanie uzyskać tylko hurtowy odbiorca jakim jest instalator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dlugi 06.02.2002 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2002 On 2002-02-05 22:44, brzoza wrote: Mnie instalator przekonał do Stelradów, choć nie ukrywam, że zabił mi "klina" oferując żeberka aluminiowe po 25 zł. Wcześniej byłem przekonany jak większość do kermi, lecz 11 - tki stelrada posiadają tylne ożebrowanie (kermi rzekomo nie) No i ten upust ... jest go w stanie uzyskać tylko hurtowy odbiorca jakim jest instalator. Robilem porownanie cenowe dla mojego zestawu grzejnikow. Porownywalem Purmo, Stelrad-y , Kermi i DeLonghi. Roznice wyszly rzedu 10%. Najdrozsze Purmo, lecz od nich mozna uzyslac dosc duzy upust - jak bede kupowal musze jeszcze porownac z upustami. Porownywalem ceny grzejnikow dolnozasilanych. A co do 11 - nie spotkalem 11-ki bez radiatora - wtedy nazywala by sie 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiarus 06.02.2002 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2002 Dzisiaj byłem w trzech firmach(DUŻYCH) sprzedających sprzęt CO - we wszystkich powiedzieli mi że mają umowe z Purmo i innymi grzejnikami nie będą chandlować - PARANOJA !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.02.2002 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2002 Wiarus - nie poddawaj się - uderz do producentów. Mają strony www, infolinie i normalne telefony. Oni podadzą Ci gdzie kupisz ich produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2002 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2002 Dzięki za poprawkę Długi, dolnozasilane kosztowały mnie 20% drożej od boczno zasilanych upust na wszystkie 20%.Namiar mogę Ci podać.Od Ciebie niedaleko.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dlugi 11.02.2002 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 Poprosze o namiar. Przeslij go jesli mozesz na:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 11.02.2002 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 Podaj namiar na forum - będzie to jednocześnie reklama dla firmy i wskazówka dla nas - gdzie szukać. Próbowano już poprzednio stworzyć listę godnych polecenia firm i nie odniosło to spodziewanego rezultatu, ale w takich miejscach byłoby to wskazane pozdrowienia Agnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 11.02.2002 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 Agnicha - nie do końca się z Tobą zgadzam. Regulamin zabrania reklam. Wydaje mi się, że nie ma nic złego jak wymiana kontaktow będzie się odbywało po privie lub e-mail'em i ustaliliśmy nieformalnie, że do tego ma służyć "Klub Budujących". Proponowałem Redakcji utworzenie Forum, gdzie odpowiedzi udzielali by specjaliści z poszczególnych firm i tam dopuszczalne byłoby już reklamy w jakiejś postaci, ale na razie nie dostałem odpowiedzi. Wracając do Twojej propozycji, to polecanych wykonawcow należałoby nieźle sprawdzić - wszak wykonawca może tu podsuwać sam siebie lub znajomych. Przecież tu może wejść, a nawet zarejestrować się każdy. Po wypowiedziach niektórych osób od razu widać, że są z branży (i chwała im za to, że nam pomagają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.02.2002 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2002 Czytajac te cala dyskusje chcialbym zadac pytanie - czy nikt nie interesowal sie grzejnikami zeliwnymi (nowej generacji) ?Ja mam ponad 200m2 do ogrzania piecem c.o. (weglowym).Nie zalezy mi na specjalnym wygladzie - ale chce kupic cos solidnego (min. 10 lat) i niedogiego. Ponadto chce uwzglednic ilosc wody w obiegu c.o.Jesli macie jakies doswiadczenia - bede wdzieczny za komentarz.Zorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.02.2002 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2002 Czytajac te cala dyskusje chcialbym zadac pytanie - czy nikt nie interesowal sie grzejnikami zeliwnymi (nowej generacji) ?Ja mam ponad 200m2 do ogrzania piecem c.o. (weglowym).Nie zalezy mi na specjalnym wygladzie - ale chce kupic cos solidnego (min. 10 lat) i niedogiego. Ponadto chce uwzglednic ilosc wody w obiegu c.o.Jesli macie jakies doswiadczenia - bede wdzieczny za komentarz.Zorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 05.04.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Mnie przekonano do Kermi i kupiłem Kermi i ... jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 05.04.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Przeczytałem ten wątek i mam taką ogólną refleksję - zachwalacie produkcję zagraniczną, jednak obecnie wcale nie jest tak łatwo okreslić czy dany produkt powstał tu czy tam, wszędzie najczęściej jest napisane UE . Inną drogą to przykre, że jak coś jest PL to jest Be. Ludzie sami sobie robimy buble... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 05.04.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Kupilem grzejniki cosmonova, ktore sa produkowane w polsce w Walczu. Moge je tylko pochwalic, takze za wzornictwo i roznorodnosc wymiarow/mocy. Firma vogel noot ma tez bardziej rasowe grzejniki w swojej ofercie - vonarisy. http://www.vnwt.pl/kontakt.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 05.04.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 A tak źle to znowu nie jest zakupiłem do tej pory sporo polskich produktów - jeżeli mi odpowiadały wizualnie i jakościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts