fotohobby 06.05.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Przyglądam się kolorom profili, które mnie interesują (Bruegman, Schuco, Veka) i mam wrażenie, że choć niektórzy producenci oznaczają swój kolor antracyt, jako zgodny z ral 7016, to są one jednak ciemniejsze, jaśniejsze, rożnią się odcieniem. Oczywiście być może to złudzenie, spowodowane różnicami w oświetleniu, ale proszę o wypowiedź użytkowników, którzy z oknami tych producentów mają do czynienia na codzień - czy to złudzenie, a jeśli nie, który z producentów oferuje najciemniejszy antracyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.05.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Wg mnie to ten sam antracyt (ta sama okleina). Wg mnie to także zależy od rdzenia - niektóre firmy robią ja na "wnętrzu" białym, inne brązowym lub czarnym, co może także sprawiać wrażenie "innego" odcieniu. Jest na rynku jeszcze kolor antracyt "metaliczny"(i w ogóle parę ciemnych oklein), ale zwykle to są inne ceny. Tu Krispol będzie miał jedną z lepszych ofert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 06.05.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Może złudzenie, może nie.Przecież RAL- e różnią się nieznacznie pomiędzy sobą to dlaczego inaczej ma być z okleiną ? Po za tym: zwykle podaje się okleinę jako podobny do RAL xxxx , a nie zgodny z RAL xxxx. Zresztą, dla kogoś budującego dom te różnice są raczej "akademickie". Chyba, że planujemy zakup okien od kilku dostawców do jednego domu :jeden ma tańszą "typówkę", drugi okna prostokątne a trzeci łukowe - wówczas różnice mogą być (i pewnie będą ) widoczne, ale nie tylko na kolorze okleiny.Jest kilku dostawców folii, m.in. Renolit, Cova, Hornschuch, więc o delikatne różnice nietrudno i dlatego warto pytać o producenta i nr koloru tej okleiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.05.2013 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Kolor okleiny ma dla mnie drugorzędne znaczenie, ale jednak z oglądanych okno Pasive-Line firmy AdamS miało odcień antracytu przechodzący w granat. No, chyba, że kobieta się nie znała i pokazała mi jakiś stahlgrau, jako antracyt Akurat ten odcień wyjątkowo mi nie spasował, a szkoda, bo okno całkiem, całkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 07.05.2013 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 (edytowane) są dwa rodzaje oklein aluplasta. albo struktura drewna albo skórka pomarańczy, że tak to nazwię może stąd wychodzi ta różnica o widzisz, też piszę o AdamS'ie. Możliwe, że po prostu światło było troszczkę inne i dlatego tak odebrałeś ten kolor. Najlepiej, jeśli ma narożnik w tym kolorze wyjść na zewnątrz i zobaczyć w świete dziennym. Dodatkowo tak ja fin pisał, zobaczysz naroznik na białym rdzeniu i na brązowym rdzeniu i będzie ci się wydawało, że są to troszczekę inne kolory. Ale to takie złudzenie raczej Edytowane 7 Maja 2013 przez slaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 07.05.2013 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 tak btw chłopaki będą montować aluplasta antracytowego chyba w czwartek z Adamsa to jak nie zapomnę to zrobię fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 07.05.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Antracyt Bruegmanna i Aluplastu to okleina Hornschuch, Schuco to Renolit Jak je porównałem to różnica jest niewielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 07.05.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Witam Antracyt Bruegmanna i Aluplastu to okleina Hornschuch, Schuco to Renolit Jak je porównałem to różnica jest niewielka. zasadniczo kolor Antracyt czy jakikolwiek inny powinien być "taki sam" a ewentualna różnica może właśnie wynikać z producenta folii - porównując, wprawne oko różnicę zobaczy. Druga kwestia, że może jeden wzornik, próbka była bardzo stara, zleżała ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.05.2013 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Akurat u przedstawiciela AdamS wzornikiem był kawałek profilu, lażący na wystawie. Jeśli on tak "zniebieszczał" pod wpływem UV, to ja pasuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 07.05.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Witam Akurat u przedstawiciela AdamS wzornikiem był kawałek profilu, lażący na wystawie. Jeśli on tak "zniebieszczał" pod wpływem UV, to ja pasuję w tym przypadku to ja jednak stawiam na inną okleinę, to nie takie różnice Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 08.05.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Wróc do tego salonu i weź ten narożnik na zewnątrz do światła naturalnego i popatrz na niego z odległości 3-4 metrów, zobaczysz różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 19.05.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Okleina w kolorze antracyt 7016,05(80) u producenta Adams. Bardzo fajnie to wygląda zwłaszcza na żywo. Zdjęcie nie do końca oddaje efekt, a szkoda, bo jak dla mnie super wygląd, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.05.2013 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 To struktura drewna, czy "pomarańczowa skórka" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 20.05.2013 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 pomarańczowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 20.05.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 szukasz okien energooszczędnych. Masz niedaleko KNS z nowym profilem Veka Softline82, bardzo dobry stosunek jakość/cena. Popytaj, już niedługo będzie można zamawiać a i może złapiesz się na ich promocję do końca maja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.05.2013 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 No dobrze, ale dlaczego akurat KNS z Veką, a nie na przykład Lidertec z Ideal 8000 Adamsa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 20.05.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Już wiem, że nie zdązysz sie załapać na promocję, w której była ciepła ramka oraz okucia WK1 bez dopłaty. To taki głowny powód. Ale skoro nie łapiesz się do tej promocji (termin dostawy to max 1 tydzień czerwca a na antracyt trzeba czekać 4 tygodnie. To tutaj wybieraj kto pomiędzy dystrybutorami, bo produkty z obu fabryk są bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts