aassiiaaz 07.05.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Z każdej podróży przywożę mnóstwo zdjęć, wspomnień i egzotycznych przypraw nie do kupienia gdzie indziej na świecie. Dzięki rozpoczęciu sezonu grillowego odżyły wspomnienia z mojej ostatniej podróży. Słodycz mango, pikantność tabasco. Pyszne, egzotyczne szaszłyki z kurczaka rozpływają się w ustach, wystarczy zamknąć oczy i nie trudno wyobrazić sobie, że jest się na rajskiej wyspie. Składniki:pierś z kurczakaowoc mango4 grube plastry ananasa Składniki marynaty:sok z dwóch limonek lub cytryn4 łyżki cukru /może być brązowy/listki świeżej miętysos tabasco - ilość w zależności od upodobania do ostrego smaku - min. 1 łyżeczkaoliwasól Składniki sałaty:mieszanka dowolnych sałat: lodowa, roszponka, rukola, szpinakoliwacytrynarodzynki Wykonanie:Pierś z kurczaka kroimy na kawałki, tak samo postępujemy z mango i ananasem. Pokrojone owoce i mięso marynujemy w przygotowanej wcześniej marynacie min 3 godziny w lodówce. Obtoczone w marynacie składniki nabijamy naprzemiennie na patyczki do szaszłyków i grillujemy na aluminiowych tackach aż mięso będzie miękkie. Szaszłyki układamy na mieszance sałat skropionych oliwą i cytryną i posypanej rodzynkami. Smacznego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.