Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Karma Pro Pac, Earthborn Holistic bardzo prosze o opinie

braza

Recommended Posts

Kilka dni temu sprzedawca w sklepie zoologicznym bardzo usilnie namawiał mnie na kupno właśnie tych karm - Pro Pac i Eartborn Holistic, producent amerykański. Mam ONka i dwa koty, aktualnie pies (4 miesiące) karmiony jest Royalem - koszty spore i owszem, efekty jednak są. Porównałam ceny w internecie - cenowo faktycznie jest to lepsza oferta, przynajmniej Pro Pac, natomiast karma Eartborn Holistic to już cenowy kosmos, nie znalazłam jednak opinii właścicieli czworonogów na temat tych karm.

Może ktoś z Forumowiczów wie coś na ten temat?

Braza, czy zwierzaczki maja jakies alergie?

Nie stosowalam tej karmy.

Mam bichona frise alergika. Nie moze nic jesc dodatkowego.

Weterynarz sprzedal mi Royala (sama chemia - przereklamowany), ale kupilam dla swietego spokoju. Zadna rewelacja.

Teraz stosuje Forza 10 diet.

Super karma. Jedno zrodlo bialka zwierzecego i troche warzyw.

Mam z ryba. Jest jeszcze drugi rodzaj z jeleniem i ziemniakami.

Dziękuję za odzew. Alergii na razie nie stwierdzono i mam nadzieje, że tak zostanie dlatego szukam dobrej karmy ale w jakiejś przyzwoitej cenie.

W tej chwili planuję sprawdzić Acanę, ma dobre opinie więc zobaczymy, co mój pies na to...

Kilka dni temu sprzedawca w sklepie zoologicznym bardzo usilnie namawiał mnie na kupno właśnie tych karm - Pro Pac i Eartborn Holistic, producent amerykański. Mam ONka i dwa koty, aktualnie pies (4 miesiące) karmiony jest Royalem - koszty spore i owszem, efekty jednak są. Porównałam ceny w internecie - cenowo faktycznie jest to lepsza oferta, przynajmniej Pro Pac, natomiast karma Eartborn Holistic to już cenowy kosmos, nie znalazłam jednak opinii właścicieli czworonogów na temat tych karm.

Może ktoś z Forumowiczów wie coś na ten temat?

Karma Pro Pac to raczej niziny jakościowe, przynajmniej wg testów..niżej już tylko pedigree :-)

My dla naszej akity kupujemy taste of the wild, która w rankingu uzyskała najwyższą notę- 6 gwiazdek ( na 6 max)

tej samej klasy jest np. karma Orijen, z tym że jest droższa. Karmę kupuję na e-karma, bo tam mają często promocje, np kilkumiesięczny termin ważności. Przy wyborze karmy sugerowaliśmy się m in tą bardzo ciekawą publikacją jak niżej.Można tam przeczytać również, jak kombinują producenci. Karma, którą podajemy naszemu łobuziakowi bardzo mu smakuje, nie ma żadnych alergii, sierść błyszcząca, mało "odpadów" ;-) :-)

pozdrowienia :)

http://barbety.pl/wybor-karmy/

Edytowane przez gosja

• 8 months później...

Karma ProPac to bardzo dobra amerykańska karma , stosuje ją od kilku dobrych lat i moje psy sa zdrowe i bez ządnych problemów z alergiami .

Jeżeli chodzi o Earthborn to jest to wyższa półka . Mam znajomego hodowce który karmi nią swoje dogi i mimo ze płaci torch za tą przyjemność to twierdzi że warto .

Edytowane przez ILoveMyDogs