agata01311991 08.05.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Składniki1 kg filetu z kurczaka100 ml miodu (płynnego)0,5 l soku pomarańczowego1 cytrynaoliwa z oliwek papryka ostra mielonapieprz biały mielonysólPrzygotowanie Przygotować marynatę: Cytrynę sparzyć. Zetrzeć skórkę, sok – wycisnąć. Składniki wrzucić do głębokiego naczynia i wymieszać z miodem, sokiem pomarańczowym, szczyptą papryki/ pieprzu/ soli. Filety umyć, osuszyć i oczyścić. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Włożyć do głębokiego naczynia i zalać marynatą. Odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Gotowe filety położyć na rozgrzanym grillu i opiekać z obu stron ok. 15-20 minut. W trakcie grillowania polewać marynatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna84 23.07.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) Kilka dni temu robiłam te filety z sałatką i muszę przyznać, że bardzo mi smakowały : ). A jeśli chodzi o inne przepisy to często korzystam z tych umieszczonych na [moderowano] - jeden z moich ulubionych to gołąbki z kurczakiem QAFP w sosie pomidorowym, przepis zawsze mi się udaje, a do tego mięso wysokiej jakości - także przepis godny polecenia Edytowane 23 Listopada 2015 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldona79 05.09.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Bardzo fajny przepis, muszę go wypróbować. Szczególnie zaintrygowało mnie użycie do marynaty soku pomarańczowego. A czy użycie pomarańczy zamiast cytyny miałoby tu jakiś sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.