Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Składniki

1 kg filetu z kurczaka

100 ml miodu (płynnego)

0,5 l soku pomarańczowego

1 cytryna

oliwa z oliwek

papryka ostra mielona

pieprz biały mielony

sól

Przygotowanie

 

Przygotować marynatę: Cytrynę sparzyć. Zetrzeć skórkę, sok – wycisnąć. Składniki wrzucić do głębokiego naczynia i wymieszać z miodem, sokiem pomarańczowym, szczyptą papryki/ pieprzu/ soli.

 

Filety umyć, osuszyć i oczyścić. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Włożyć do głębokiego naczynia i zalać marynatą. Odstawić do lodówki na 3-4 godziny.

 

Gotowe filety położyć na rozgrzanym grillu i opiekać z obu stron ok. 15-20 minut. W trakcie grillowania polewać marynatą.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 year później...
Kilka dni temu robiłam te filety z sałatką i muszę przyznać, że bardzo mi smakowały : ). A jeśli chodzi o inne przepisy to często korzystam z tych umieszczonych na [moderowano] - jeden z moich ulubionych to gołąbki z kurczakiem QAFP w sosie pomidorowym, przepis zawsze mi się udaje, a do tego mięso wysokiej jakości - także przepis godny polecenia :yes: Edytowane przez finlandia
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...