Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Berbeque po wietnamsku prosto z Hoi An


Recommended Posts

Składniki: pierś z kurczaka, papier ryżowy, sałata, ogórek, papryka czerwona, świeża natka pietruszki, świeża bazylia

 

Składniki na marynatę: 2 łyżki oleju, łyżka trawy cytrynowej, 3łyżki sosu sojowego, sól, pieprz, papryka, lubczyk

 

Składniki na sos: 3 łyżki sosu sojowe, 1 łyżka sosu rybnego, łyżka miodu, łyżka wyciągu z lubczyka

 

Pierś z kurczaka pokroić w cienkie plastry i lekko rozbić, zamarynować na kilka godzin. Piec na grillu.

Ogórek obrać, pokroić w paseczki, paprykę pokroić w paseczki, sałatę rozdzielić na liście, bazylię, pietruszkę pozostawić w gałązkach

 

Płatek papieru ryżowego namoczyć na 3 sekundy w zimnej wodzie.Kawałek piersi z grilla ułożyć na papierze ryżowym, dodać liść sałaty, pasek ogórka, pasek papryki, gałązkę bazylii albo pietruszki, wszystko zwinąć w rulon, namoczyć na chwilę w sosie i zjeść .

 

Przepis przywiozłam z Wietnamu, trochę go uprościłam. Pyszna zabawa dla małych i dużych. Polecam.

wietnam.jpg wietnam2.jpg

Edytowane przez niewodnicka
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...