Drimeth 23.01.2014 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Tuż po przyłaczu wodnym zalaliśmy drugi strop nad częścia mieszkalna. [ATTACH=CONFIG]237032[/ATTACH] Razem ze stropem zalaliśmy też górny bieg schodów. Dolny bieg został na później, ponieważ został źle rozliczony i trzeba było poprawić szalunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 23.01.2014 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Wkrótce też zaczęło się murowanie ścian poddasza. Po 3 dniach dom wygladał tak: ściany pomiędzy pomieszczeniami nad garażem i nad domem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.01.2014 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Niestety podczas murowania ścian działowych okazało się, że ekipa mocno zwolniła. Dopiero po 13 -stu dniach od poczatku murowania scian na parterze można było dokonać pomiaru okien. Wtedy też okazało się, że nadproża zostały wylane 10 cm za nisko i musimy zamówić mniejsze okna. Dom wygladał tak: Elewacja frontowa: Razem z wieńcem wylany został dolny bieg schodów: Mam nadzieję, że będa wygodne. Na poczatku listopada pomierzyliśmy okna i złożyliśmy zamówienie. W tym samym czasie zamówiliśmy bramę garażowa. Edytowane 25 Stycznia 2014 przez Drimeth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.01.2014 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Wkrótce potem ekipa rozszalowała strop nad domem i wreszcie przekonaliśmy się jakie będziemy mieć powierzchni na parterze. Salon: Widok na jadalnie i salon: Muszę przyznać, że uwielbiam takie jasne i duże przestrzenie. W pewnym momencie nawet zaczęliśmy się zastanawiać, czy nie zrezygnować z części ścian działowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.01.2014 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Po rozszalowaniu stropu i zalaniu schodów naszym oczom ukazał się efekt pomysłu męża na zagospodarowanie schowka pod schodami. Pierwotnie w projekcie to miejsce jest zamurowane, jednak dzięki przestudiowaniu projektu wzdłuż i wszerz udało się nam przekonać architekta, żeby zastapic ściane dziura z nadprożem i oto jest. Schowek pod schodami. Tu jeszcze jako widok z łazienki. Docelowo z tej strony będzie ściana: Wejście do schowka będzie od strony garażu: Zastanawiamy się cały czas czym docelowo przysłonić wejście z garażu do schowka. Pierwotny pomysł to były małe drzwi, jednak po namyśle zrezygnowaliśmy z niego. Drugi pomysł to roleta podobna do rolet okiennych zewnętrznych. Będę wdzięczna za pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.01.2014 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 W połowie listopada przyjechali do nas cieśle i ostro wzięli się do roboty. W pierwszym dniu ich pracy podjechałam do nich około godziny 9.30 i oto co zobaczyłam. Wszystkie najgrubsze elementy więźby były już na poddaszu. Część murłat już zamocowana. Dom od frontu: Pomieszczenia nad garażem: A to zobaczył T. po przyjeździe w tym samym dniu ale w godzinach popołudniowych. Dom od frontu: I od środka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.01.2014 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 A tak wygladał dom w trzecim dniu pracy cieśli. Elewacja frontowa: I tył domu: Ekipa cieśli niesamowicie pracowita. Jeśli ktoś chciałby namiary to mogę z czystym sumieniem polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.01.2014 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Kilka dni po zakończeniu więźby panowie cieśle, tym razem w roli dekarzy pojawili się ponownie na naszej budowie. Zaczęło się foliowanie i układanie łat na dachu: To efekty pracy jednego dnia: Przyjechała też dachówka: Creaton Balance czarna: Niestety brakło dachówki i musieliśmy domawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.01.2014 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 W tym samy czasie, gdy dekarze foliowali dach, w domu zaczęły powstawać ściany działowe. Tempo prac było niesamowite! Poczatek ścian pomiędzy kotłownia i łazienka na parterze: Ściany w kuchni: Spiżarnia: Na poddaszu też się działo. Łazienka: Poczatki garderob: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.01.2014 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Prace nad ścianami działowymi posuwały się bardzo szybko. 6 grudnia większość z nich już była zakończona. Widok na kotłownię i w głębi wiatrołap: Ściany pomiędzy kuchnia i salonem. Ścianka po lewej dodana przez nas. Oryginalnie w projekcie jej nie ma: Jedna z dwóch garderób na poddaszu: Finalnie skończony schowek pod schodami: Jeśli ktoś chciałby namiary na ekipę murarzy to proszę info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.01.2014 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Gdy robił się dach zakupiliśmy bardzo łakome zwierzatko i podpięliśmy pod komin. Zwierzaczek lubi jeść, ale daje ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.01.2014 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 W dniu 20 grudnia 2013 ostatnia dachówka trafiła na swoje miejsce. Dach został zakończony i w zwiazku z tym ogłaszam SSO! Tak oto dotarłam do stanu bieżacego. Nadal czekamy na okna. Szukamy też ekip od tynków i wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.01.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 obejrzałem - i .... coś wspaniałego !gratulacje ! Pan Dom w całej krasie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 26.01.2014 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Praca w domu na razie się zatrzymały. Wzięliśmy się więc za prace wokół domu. Najważniejsze to obsypanie fundamentów, aby nie przemarzły w zimie. Zamówiliśmy wywrotke piachu i T. zabrał się do roboty. Wyszło tak. Od frontu: Narożnik: Strona zachodnia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 26.01.2014 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Chwile później obsypaliśmy też południową stronę domu: Proszę nie myśleć, że inwestorka w tym czasie nic nie robiła Otóż inwestorka zajęła się zamiataniem i wynoszeniem gruzu i desek z domu. Dwa dni zajęło mi uporządkowanie pokoi. Na chwilę obecną została tylko jedna murłata 16x16 w pokoju na poddaszu, której nie jestem w stanie wyrzucić. Czekamy na przyjazd kilku silnych mężczyzn, żeby ja ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 26.01.2014 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 W połowie stycznia, przy nadal panującej wiosenno - jesiennej pogodzie postanowiliśmy utwardzić część drogi, która nadal była miękka. Zamówiliśmy gruz razem z usługą. Kilka godzin, 5 wywrotek i 2 koparki później droga wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ernjus 31.01.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 witam,Mam prośbę, czy mogłaby Pani podać koszt budowy SSO? Czy podwyższali Państwo parter (w projekcie jest 2,55m)?Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 31.01.2014 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 ernjus wysłałam wiadomość. Zapraszam do komentarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 06.02.2014 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Zwracam się z uprzejmą prośbą do wszystkich czytelników o trzymanie mocno kciuków jutro od godziny 8-mej rano do odwołania.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 06.02.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Ojej... to źle brzmi Ale trzymam kciuki bardzo mocno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts