Drimeth 12.07.2013 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Z tego co kojarzę to u nas spora część tego rowu jest na prywatnych działkach i niestety właściciele to zaniedbali. Ale okolica się rozwija, powstaje sporo nowych domów, ludzie zaczynają się budzić i ogarniać powoli temat. Niestety są to zaniedbania dziesięcioleci więc i uporać się z tym nie będzie łatwo. Ale jestem dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 12.07.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Drimeth, życzę cierpliwości i wytrwałości Będę zaglądać Oś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 12.07.2013 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 (edytowane) Dziękuję bardzo Osiu Zapraszam. My chyba też niedaleko siebie będziemy mieszkać Edytowane 12 Lipca 2013 przez Drimeth literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 16.07.2013 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Nie doczytałam chyba w dzienniku-z jakiego projektu budujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 16.07.2013 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witam u mnie Izabudujemy dom przy przyjaznej 8 z małymi zmianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 16.07.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Pamiętam, jak my zdjęliśmy humus i taka była ekscytacja, że już niedługo, już za momencik zacznie się coś wielkiego. Zresztą o wiele większe wrażenie zrobiło na mnie lanie fundamentów niż stawianie ścian, bo autentycznie wtedy wzruszenie łapało mnie za gardło. Życzę szybkich postępów prac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 16.07.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Dziękuję bardzo Osiu Zapraszam. My chyba też niedaleko siebie będziemy mieszkać Jakieś 80 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 16.07.2013 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 makowa panienko ja właśnie w takim momencie jestem. Stoję w blokach startowych już od maja. Uczę się cierpliwości, ale widze, że zaczyna się coś dziać i chcę to pchnąć dalej i dalej. Widzę już w głowie nasz cel i do niego dążę Osiu to jednak kawałek. A wydawało mi się, że opis Twoich włości to nasze okolice. Ale w sumie 80 to nie tak daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 27.07.2013 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Witaj, Jak tam postępy prac ....pogoda mocno sprzyja ..? zygii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 01.08.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) Drimeth, odwzajemniam wizytę i dodaję Twój dziennik do swoich subskrypcji Powiedz coś bliższego o lokalizacji Twojego domku. Parę lat szukałem działki lub gotowego domu pod Piasecznem, także dość dobrze znam te okolicę. Pozdrawiam! ----- Edit: doczytałem się, że 2 km od Zalesia, to jest właśnie dokładnie okolica którą wiele razy odwiedzałem Jeśli to jest na południe od Zalesia, czy jest to jeszcze miejscowość na literę "U" czy ciut dalej? Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez cypryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.08.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Cypryski, Ty to prawie sąsiad mojej córki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 01.08.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Pestko, naprawdę? Pójdę poczytać jej bloga, może dowiem się co rozumiesz przez "prawie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 01.08.2013 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Cyprysku witaj i zapraszam do komentowania. U nas bardzo powoli na razie się wszystko dzieje ze względu na mokry teren. Ale jest nadzieja na poprawę. Podobno niedaleko gmina zaczęła remont rowów melioracyjnych, jest szansa, ze to odrobinę pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.08.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Skąd tyle wody masz Ważne, że do przodu prace idą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 01.08.2013 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Gosiu sama chciałabym wiedzieć. Ale jak widzisz to łąka. Sąsiedzi obok podniesieni i wszystko spływa do nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.08.2013 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Albo sama ponieść musisz, albo staw wykopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 02.08.2013 04:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Staw już jest, zaraz po przeciwnej stronie drogi u sąsiad na przeciwko. Więc drugiego raczej kopać nie będziemy. Większym problemem jest odprowadzanie wody z działki. Myślimy o studniach chłonnych, ale boję się, że będziemy musieli kopać głęboko, bo pod nami 1.5 m piachu a potem do 3 metrów glina. Dalej nie wiem bo nie kopaliśmy głębiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 02.08.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Cześć! Fajnie, że się zaczęło Kochana, musicie się maksymalnie podnieść, bo inaczej woda będzie zawsze u Was stała i żadne studnie chłonne nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 02.08.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Staw już jest, zaraz po przeciwnej stronie drogi u sąsiad na przeciwko. Więc drugiego raczej kopać nie będziemy. Większym problemem jest odprowadzanie wody z działki. Myślimy o studniach chłonnych, ale boję się, że będziemy musieli kopać głęboko, bo pod nami 1.5 m piachu a potem do 3 metrów glina. Dalej nie wiem bo nie kopaliśmy głębiej. Drimeth, Dokładnie jak mówi lullaby "do góry", z wodą możecie nie dać rady, efekt naczyń połączonych nie będzie Wam "sprzyjać" .... Nie licz na studnie chłonne chyba, że zrobisz szybko badanie gruntu i potwierdzi się możliwość ich wykonania. Ja robiłem badanie gruntu i to dwa razy (dla pewności), efekt pod warstwą gliny była woda pod ciśnieniem, więc o studniach musiałem zapomnieć Z budowlanymi pozdrowieniami ! zygii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 03.08.2013 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Dziękuję Wam serdecznie za wszystkie porady i uwagi. Ziemi nawozić planujemy, na pewno tyle, aby zrównać się z sąsiadami. Jak na razie mamy fosę na działce. Rów odsączający wokół fundamentów spełnia swoje zadanie. Czekamy do poniedziałku i jedziemy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts