Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

I chciałabym i boję się..

Recommended Posts

Witam. Jestem nowa na muratorze i zaczynam budowę w czerwcu. Dom ma być duży, 2 dzieci, trzecie w planach, ojciec...Dom piękny, dworkowaty :wink: z dużym ogrodem. Wszystko pięknie, tylko qrcze...ja się zwyczajnie boję, że nie udźwignę tego wszystkiego. Kredyt, beton, majster, studnia itp.itd....Jak sobie poradzić? Jakie są Wasze sposoby na przetłumaczenie sobie, że będzie dobrze i ok????? Proszę o wsparcie....Tak bardzo chcę domu i tak bardzo boję się... :-?

Pozdr

Głowa do góry! My jesteśmy już w połowie - wykończeniówka. I też się baliśmy (i boimy :-? ). Ja, dwa miesiące temu urodziłam córeczkę (czyli całą "grubą" budowę przechodziłam w ciąży - a prawie wszystko było na mojej głowie), mój mąż w październiku został inżynierem (... hi, hi z dużym, dużym poślizgiem - ale dał radę w trakcie). Ja staram się zrobić doktorat ....tu lekka "wtopa". Powinnam się bronić w czerwcu ale .. luty to najbliższy termin. Do tego praca, robotnicy, materiały, hurtownie.. Czasami mam dosyć :cry: , ale damy radę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witaj Edi na Forum... :p

Zerknij na mapę Grupy Warszawskiej, znajdziesz tam sąsiadów, od nich dowiesz się najwięcej, jeżeli chodzi o zakupy i firmy na rynku lokalnym.

Aby podładować akumulatory zerknij do dzienników budowy innych forumowiczów lub do galerii zdjęć domów forumowiczów... :wink:

Decyzja podjęta, czyli najtrudniejszy krok już za TOBĄ, dalej będzie łatwiej... :p

Najtrudniejszy jest pierwszy dzień, pierwsza wizyta w składzie materiałów, pierwsze nieodwracalne uzgodnienia z majstrem. Potem następuje rutyna i pewność, że wybór był słuszny. Dasz radę :D .

Powodzenia.

Nic dodać nic ująć to dokładnie tak jest.