okojan 08.05.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Mam wysoką ścianke kolankową.Aby osadzić okno dachowe jak najniżej - pomyslałem, że dekarz może poprzycinać- skrucić dachówki pod oknem, bo o cały rząd dachówek nie da sie już obniżyć a zależy mi na każdym centymetrze.Kołnierz przecież i tak przykryje te obcięte dachówki.Mam dachówke płaską, tj. Creaton Domino.Czy jest to stosowana praktyka? Czy jest jakieś zagrożenie? Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.05.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 (edytowane) Nie jest to stosowana praktyka ale można to tak wykonać i niczym złym to nie grozi. Jest trochę więcej pracy dla dekarza ale doświadczony dekarz sobie poradzi. Należy pamiętać, że okno połaciowe można zamontować praktycznie w dowolnym miejscu na dachu. To tylko kwestia kosztów. W Twoim przypadku dolna krawędź okna może się znaleźć nawet za murłatą (tak już montowałem na załączonym dachu) a w pewnych przypadkach nawet za ścianą budynku. Pozdrawiam. Edytowane 8 Maja 2013 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts