Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz dom na polanie,,,

Recommended Posts

• Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Projekt domu piękny, wspaniałe, ogromne przeszklenia :yes: W jakim styl planujecie urządzać? :)

Witam kolejnego gościa! :wave:

Cieszy mnie, że domek podoba się nie tylko mnie,,,chciałabym go urządzić w stylu bardziej nowoczesnym, ale bez jakiegoś szaleństwa. Dużo bieli, szarości i kolorów drewna,,,,ot, takie moje marzenia,!

Wczoraj przyjechał Pan do pomiaru okien,,,i nie było by w tym nic niezwykłego, gdyby nie fakt, że przyjechał po raz trzeci ! Zaczynam się niepokoić co do jego kompetencji ! Ma już dzisiaj złożyć zamówienie i za ok. 2 tygodnie będą wstawiać,,,Okna będą z firmy Vetrex na profilach Veki, trzyszybowe, w kolorze winchester dwustronnym.

Przy okazji powiem Wam, że z kilku firm która robiła wyceny okien i przymierzała się do realizacji zamówienia, ta jedna firma zobowiązała się do zrobienia okien w tych wymiarach projektowych,,,bo inne chciały je zmniejszać, dzielić i robić jeszcze inne cuda,,, co doprowadzało mnie do furii !

Dziękuję Asiu za miłe słowa i otuchę ! :hug: Mam nadzieję, że wszytko będzie ok , co tam MUSI BYĆ OK ! na swoim forum wkleiłaś piękne zdjęcie,,,,to ja też coś wrzucę,,,otóż na działce domku rodzinnego (w którym obecnie mieszkam) zakwitło coś takiego,,,,kupiłam tę roślinkę w zeszłym roku i zapomniałam jak się ona nazywa ? Może ktoś wie ?!

WP_20130520.jpg

Witam wszystkich !

Też mnie jakiś czas tutaj nie było,,,u mnie zapanował marazm,,,czekamy z niecierpliwością na okna ! Nic się innego nie dzieje,,no może poza tym, że reklamujemy 4 szt. rynien ! Pozostało nam też cholernie dużo dachówki, ale nie chcą nam ją przyjąć, bo twierdzą, że w tym roku jeszcze takiej nie sprowadzali !!!!!!!!! A mówiłam do mojego m, że lepiej zamówić mniej, to łatwiej będzie domówić jak oddać, ale niestety zrobił po swojemu,,,:mad:

Gość GOSC12_3

Hejka aneta56 super domek będzie :) Będę podglądać.

Widzę, że wstawiłaś inspiracje kuchni, a dziś właśnie byłam w Długołęce w Gawinie i mają wyprzedaż kuchni wystawowych. Ale się napaliłam !!!! Taki wielki salon mają chyba jeszcze w Królewskiej Woli, więc bliżej masz tam. Ale szok jakie spadki cen. Kuchnia wysoki połysk z 12k na 3,6k, sprzęty do tego tez ze zniżkami. Tylko dlatego ze z wystawki kuchnie warte 30k mozna za 10k kupić. Za rok się przejdę. Tez podpatruj może Ci cos wpadnie w oko.

Do zobaczenia

Hejka aneta56 super domek będzie :) Będę podglądać.

Widzę, że wstawiłaś inspiracje kuchni, a dziś właśnie byłam w Długołęce w Gawinie i mają wyprzedaż kuchni wystawowych. Ale się napaliłam !!!! Taki wielki salon mają chyba jeszcze w Królewskiej Woli, więc bliżej masz tam. Ale szok jakie spadki cen. Kuchnia wysoki połysk z 12k na 3,6k, sprzęty do tego tez ze zniżkami. Tylko dlatego ze z wystawki kuchnie warte 30k mozna za 10k kupić. Za rok się przejdę. Tez podpatruj może Ci cos wpadnie w oko.

Do zobaczenia

Witam kolejnego gościa !

Faktycznie takie przeceny to niezła gratka ! Ale moja kuchnia będzie musiała jeszcze poczekać,,,ale będę obserwować !

Kochana Asiu !

Mój piękny krzaczek zgubił prawie wszystkie kwiatki,,,a obiecywali, że będzie kwitł do później jesieni ! :mad:

Co do dachówki, to uradziliśmy wraz z mężem, że może warto ją zostawić i wykorzystać do budowy przyszłego domku grillowego i zrobić daszek właśnie z tej dachówki, żeby się komponowało z domem !? Co o tym myślicie ??? Ja stwierdziłam, że nie bardzo będzie wyglądał taki domek grillowy z np. słomianym dachem, bo zarówno dom jak i jego otoczenie chciałabym żeby było w bardziej nowoczesnym stylu, a nie w stylu wiejskiego podwórka,,,to jeszcze daleka przyszłość, ale marzyć już przecież mogę !!!! :rolleyes:

Oj! Ja też nie mam pomysłu na prezent, chociaż można powiedzieć, że my od wczoraj do jutra mamy dzień dziecka, bo tatuś nas opuścił na weekend, a my sobie dogadzamy po swojemu - babskiemu :p.

Dodatkowo powiem, że nie lubię w ten dzień żadnych eventów, bo cała chmara ludzi zwykle je oblega. Kiedyś chcieliśmy 1.06 iść do zoo (akurat nie z tej okazji, bo jeszcze wtedy dzieci nie mieliśmy :p) to kolejka samochodów do zaparkowania była na 2 km, nawet nie chcę myśleć jak mogła wyglądać kolejka ludzi pod kasą, tudzież aleje w samym zoo :p

Jeśli tylko planujecie jakieś dodatkowe "budowle" obok domu to pewnie, że zachowanie dachówki się przyda!

A może zrobić tak jak one nam - LAURKI! :p hihi

• 1 month później...

Łoł !!!!!!!! Jak dawno mnie tu nie było !!!!!!!!!! To wszystko przez zbyt dużo obowiązków,,,wiadomo praca, dom, dzieci,,,! W między czasie wróciłam z długich wakacji nad morzem, kierunek USTKA, polecam, pogoda piękna, a my wypoczęci i opaleni, ale wszystko co dobre szybko się kończy !

A na budowie,,, Miałam mieć okna,,,,,no mam ! ale przyjechały dopiero wczoraj w nocy (18.07.2013 a miały być w czerwcu)) nawet ich nie widziałam,,,od 8 zaczynają montować,,,może wieczorem uda mi się wrzucić kilka fotek.

Pozdrawiam :bye: