Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz dom na polanie,,,

Recommended Posts

• Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Tak dawno tu nie byłam, że zapomniałam jak się wkleja zdjęcia,,,rety !

Może nie uwierzycie, ale ok. 2 tygodni temu skończyli DOPIERO montować okna !!!!!!!!! Nie wiem czy zamówienie ich przerosło czy był inny powód, ale nareszcie są wszystkie,,,,Moja duma to drzwi wejściowe do domu :)

WP_20130910 1.jpgWP_20130910 2.jpgWP_20130910.jpg

Nie mam pomysłu kompletnie na wystrój okien i innych rzeczy z tym związanych !!!!! A to do tego stopnia, że jak w ubiegłą sobotę znajomy (rodzinny) hydraulik zapytał mnie jaką planuję wannę, umywalkę, kibelki, co jak ma stać w pralni ZDĘBIAŁAM ! :jawdrop: Nie wspomnę już o elektryku, który pyta gdzie gniazdka i co będzie gdzie wisieć RANY ! Jestem kompletnie zielona, bo nie potrafię aż tak daleko wybiegać w przyszłość. Zatem moi kochani wszelkie podpowiedzi czy sugestie mile widziane

Wiecie co ????? Nic tak nie cieszy, jak fakt, że to co robisz podoba się tez innym ! Wiadomo każdy robi dla siebie, ale jak słyszałam komentarze typu ....kur,,,,mac, takie drzwi do domu, to : niepraktyczne, bo będą się brudzić, pies będzie lizał, drapał, listonosz będzie widział co w domu i inni inkasenci, sąsiad będzie podglądał, złodziej będzie widział kto w domu itd to mnie szlag trafiał ! :mad:

Także dziękuje tym co się jednak podoba takie rozwiązanie ! :lol2: A to tylko wiatrołap, dalej będą następne drzwi PANCERNE ! OCZYWIŚCIE ŻART

o ja Cię piernicz* ale boska chata!! to wejście przeszkolone!! obłędne!!

a sypialnia Wasza będzie mieć taką szklaną ścianę jak na wizkach pracowni??

Tak, ściana w górnej części sypialni będzie przeszklona, dokładnie jak na wizualizacjach. A żebyście wiedzieli ile się o niej nasłuchałam ,,,ojej

powiem tak... na pewno poniekąd "dobrze radzący" mieli rację... bo na bank się będą brudzić szklane drzwi, będą ślady palców itp... no i przez nie wszystko widać - ale tu przecież właśnie o to chodzi :) ?

sama bym tak baaaaardzo chciała szklane wejście mieć... ale ja nie dałabym rady myć tego co chwila... widzę jak moje dzieci paskudzą drzwi balkonowe, co dwa dni myć trzeba :( a pies jeszcze obszczekujący kogoś podchodzącego do drzwi... - więc ja podziwiam i wzdycham :yes: :rolleyes: szkoda że nie mam starszych dziecioli to bym mogła też tak mieć :)

wiesz jeszcze się zapewne nasłuchasz... ja też ile już usłyszałam :( ale olewam...

to my będziemy tam mieszkać i nam! ma się podobać :)

aneta pomysł na drzwi bardzo mi się podoba, są niepraktyczne ale nie o to tu chodzi, często efekt WOW nie jest praktyczny, ale drzwi by wyglądały wow gdyby były drewniane, moim zdaniem szkoda , że są plastikowe bo wyglądają jak okno do domu, być może chodziło o cenę ale w tym wypadku ja bym się zdecydowanie pokusiła na drewno, mam nadzieję , że się nie obraziłaś;)

Oczywiście, że się nie obraziłam ! Nie jestem tutaj po to, żeby fochy strzelać ! i zgadzam się z Tobą, że powinny być drewniane i były do tego przymiarki,,,ale pozostałe przeszklenia w wejściu, to okno narożne to fix, ciężko było zrobić łączenie drewna z tym pcv to wyglądało paskudnie i był problem z montażem, można było zrobić całość wejścia w drewnie ale odbiegało by wizualnie od reszty okien,,,wszystko w drewnie to koszmar cenowy ,,,,także decyzja była robimy wszystko w pcv !

Jestem kompletnie zielona, bo nie potrafię aż tak daleko wybiegać w przyszłość. Zatem moi kochani wszelkie podpowiedzi czy sugestie mile widziane

No to ja Ci jednak radzę już się "powoli" ogarniać z tematem :yes: żebyś zdążyła sobie przygotować wszystko pod wykończenie, żeby Ci później seria gniazdek nie wystrzeliła na środku pustej ściany :rolleyes:

Dziękuje wszystkim za opinię, w końcu po to tu jesteśmy żeby komentować i pisać co nam się podoba a co nie ! Gdyby wszystkim się podobało to samo nie było by co komentować !

Kochana Asiu ! Z tymi gniazdkami to święta racja, ale jako tu pogodzić pracę, dom, rozwydrzone dzieciaki ,,,,,,,ufff i ta budowa, nie wyrabiam, nie wystarcza mi czasu na to wszystko, doba jest zbyt krótka !!!!

A dzisiaj u mnie ciemno za oknem i zaczyna padać,,czyżby to już koniec lata ! :eek: