Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz dom na polanie,,,

Recommended Posts

No kochana... chciałaś budować dom? No to masz... :p

Odstaw na jakiś czas czytanie książek i gazet i weź się za te z wystrojami wnętrz + internet. :yes: Ja już na początku sobie założyłam taki zeszycik specjalny i tam zapisywałam i wklejałam zdjęcia pomysłów, które gdzieś mi wpadły w oko. Nie wszystkie je oczywiście zrealizowałam, ale było mi łatwiej na coś się zdecydować i coś zaplanować, bo na ten moment o to się rozchodzi dla Ciebie...

Przy elektryce jest ważne wiedzieć gdzie, co, żeby kontakty rozstawić "pod ręką", a lampy, żeby świeciły w miarę nad głowami, a nie za plecami :rolleyes:

Możesz też olać sprawę na tym etapie, ale o tyle trudniej będzie Ci wprowadzić różne elementy później, jak coś sobie wymyślisz. Lub później nic nie będziesz "wymyślać" tylko będzie tak jak wyszło :p Jedno też Ci powiem na pewno i na pocieszenie - wszystkiego nie przewidzisz i jakieś zmiany koncepcji też Cię czekają :yes: Ale i tak polecam to mimo wszystko powoli już ogarniać. Zacznij może od tego co już masz, co wiesz, że na bank w nowym domku będzie...

• Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aneta ja na etapie stanu surowego wiedziałam gdzie będą gniazdka, znałam wielkość półki rtv i dałam gniazdko tak aby nie było widoczne za nią z pozycji siedzącej, wszyscy się pukali w głowię ale tak trzeba, bo potem jedna połowa gniazdek jest tam gdzie nie potrzeba a drugiej brakuje. W kuchni nie ma bata musisz przy elektryce znać rozstawienie mebli i sprzętu, może do mebli masz daleko ale gniazdko ma do nich blisko:yes::yes::yes::yes:

trzymam kciuki:hug:

No i hydraulika... Jak Ci w kuchni rury podłączą to później będziesz "uziemiona" z projektem mebli :(

Rób szybko casting na stolarza i niech już Ci dłubie projekt... Łazienki też dobrze by było pourządzać. Kolory frontów czy płytek to oczywiście daleki temat, ale rozstawienie sprzętów... :yes:

Masz pewnie jakieś meble, które wylądują w nowym domku? To już je sobie "powstawiaj" gdzie mają być...

No właśnie, apropo rur,,,,,wczoraj zastanawiałam się gdzie wtrynić zmywarkę, bo zlew kuchenny będzie na wyspie,,,,pod zlewem, raczej się nie zmieści,,,Rany jakie problemy ! :-?

W nocy śnią mi się jakieś gniazdka i rurki biegające po domu :o

A przy okazji pochwalę się Wam, że wczoraj o godzinie 21:30 urodziła się moja siostrzenica 58 cm długa,,,,,,kawał kobity ! :yes: