asiazett 11.09.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 No kochana... chciałaś budować dom? No to masz... Odstaw na jakiś czas czytanie książek i gazet i weź się za te z wystrojami wnętrz + internet. Ja już na początku sobie założyłam taki zeszycik specjalny i tam zapisywałam i wklejałam zdjęcia pomysłów, które gdzieś mi wpadły w oko. Nie wszystkie je oczywiście zrealizowałam, ale było mi łatwiej na coś się zdecydować i coś zaplanować, bo na ten moment o to się rozchodzi dla Ciebie... Przy elektryce jest ważne wiedzieć gdzie, co, żeby kontakty rozstawić "pod ręką", a lampy, żeby świeciły w miarę nad głowami, a nie za plecami Możesz też olać sprawę na tym etapie, ale o tyle trudniej będzie Ci wprowadzić różne elementy później, jak coś sobie wymyślisz. Lub później nic nie będziesz "wymyślać" tylko będzie tak jak wyszło Jedno też Ci powiem na pewno i na pocieszenie - wszystkiego nie przewidzisz i jakieś zmiany koncepcji też Cię czekają Ale i tak polecam to mimo wszystko powoli już ogarniać. Zacznij może od tego co już masz, co wiesz, że na bank w nowym domku będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta56 11.09.2013 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Czytanie książek i gazet,,,,,,,,,,,ha, ha dobre ! Nie pamiętam kiedy coś czytałam,,,,cholera może ja jestem jakaś niezorganizowana !!!! A temat z zeszytem kupuję ! Świetny pomysł ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.09.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 aneta ja na etapie stanu surowego wiedziałam gdzie będą gniazdka, znałam wielkość półki rtv i dałam gniazdko tak aby nie było widoczne za nią z pozycji siedzącej, wszyscy się pukali w głowię ale tak trzeba, bo potem jedna połowa gniazdek jest tam gdzie nie potrzeba a drugiej brakuje. W kuchni nie ma bata musisz przy elektryce znać rozstawienie mebli i sprzętu, może do mebli masz daleko ale gniazdko ma do nich blisko:yes::yes: trzymam kciuki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.09.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 No i hydraulika... Jak Ci w kuchni rury podłączą to później będziesz "uziemiona" z projektem mebli Rób szybko casting na stolarza i niech już Ci dłubie projekt... Łazienki też dobrze by było pourządzać. Kolory frontów czy płytek to oczywiście daleki temat, ale rozstawienie sprzętów... Masz pewnie jakieś meble, które wylądują w nowym domku? To już je sobie "powstawiaj" gdzie mają być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta56 12.09.2013 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 No właśnie, apropo rur,,,,,wczoraj zastanawiałam się gdzie wtrynić zmywarkę, bo zlew kuchenny będzie na wyspie,,,,pod zlewem, raczej się nie zmieści,,,Rany jakie problemy ! W nocy śnią mi się jakieś gniazdka i rurki biegające po domu A przy okazji pochwalę się Wam, że wczoraj o godzinie 21:30 urodziła się moja siostrzenica 58 cm długa,,,,,,kawał kobity ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 12.09.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 A tam zaraz kawał kobity, ja miałam 59 cm i proszę, jaka zgrabna babka ze mnie wyrosła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts