zerkol 09.05.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Witam wszystkich.Mam następujące pytanie.Obecnie jestem na etapie ocieplania budynku. Ocieplenie zoastanie zakończone na etapie zaciągnięcia klejem i zagruntowanie w jakims tam kolorze i tak zostanie przez jakiś czas. A teraz konkretne pytanie.Czy wykonanie po ociepleniu tak jak wyżej opaski wkoło domu nie będzie później przeszkadzało w zrobieniu cokołu np.: z marmolitu lub innego materiału.Chodzi mi głównie o to, że przy pracach ziemnych jest umnie na działce tuman kurzu i wszystko sie brudzi.Zrobiłbym najpierw wszystko związane z robotami ziemnymi a dopiero na końcu dom wytynkował i zrobił cokół.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 13.05.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 U mnie było na początku ocieplenie,cokoły zostały pociągnięte tylko klejem i kostka.Panowie od kostki w porozumieniu z tynkarzami powkładali cienkie paski styropianu pomiędzy kostkę a cokół,teraz cokół jest tynkowany,a przerwa po styropianie zasypywana maleńkim żwirkiem.Natomiast gdybyś chciał dojechać tą opaską ściśle do domu,to wytynkują Ci po prostu do opaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 13.05.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 U mnie było na początku ocieplenie,cokoły zostały pociągnięte tylko klejem i kostka. Panowie od kostki w porozumieniu z tynkarzami powkładali cienkie paski styropianu pomiędzy kostkę a cokół,teraz cokół jest tynkowany,a przerwa po styropianie zasypywana maleńkim żwirkiem. Natomiast gdybyś chciał dojechać tą opaską ściśle do domu,to wytynkują Ci po prostu do opaski. Witam Lepiej by było gdyby pierwszy był zrobiony cokół a kostka żeby doszła do niego, jeśli zrobisz pierwszą kostkę to zostaw odstep od sciany na cokół, nie pozwól by wjechali cokołem na kostke ani kostką pod cokół nie zostawiając delatacji, kostka pracuje, w zime sie podnosi a jak bedzie pod sam cokół to może go uszkodzić Pozdrawiam Polakowski Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 14.05.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Czym zdylatować kostkę od cokołu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 15.05.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Czym zdylatować kostkę od cokołu ? Witam A cokół będzie czy już jest? Jeśli będzie to już brukarze coś wymyślą, sami zostawią odstęp od muru, włozą styropian jak wyżej napisano lub zrobia odstęp, zasypią go piaskiem i ubiją go. eśli jest to lekki odstęp (około 5mm) kostki od muru i zafugować piaskiem. Pozdrawiam Polakowski Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 16.05.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Cokół już jest P.S Jeszcze pytanie poza konkurencją. W jakim terminie najlepiej robić kostkę ? Czy teraz nie jest zbyt wcześnie w wyniku czego kostka siądzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 17.05.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 W jakim terminie najlepiej robić kostkę ? Czy teraz nie jest zbyt wcześnie w wyniku czego kostka siądzie ?za wcześnie ze względu na .......? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 17.05.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Witam Kostke śmiało można kłaść od momentu nadejścia wiosny tzn aż ziemie puści mróz, do momentu pierwszych mrozów, przymrozki nie przeszkadzają. PozdrawiamKPOLAKOWSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts