chirac 09.05.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Witam, Chcę utwardzić drogę gruzem kruszonym, lecz obawiam się czy taki gruz może zawierać kawałki eternitu z azbestem. Czy jest to możliwe, że sprzedawca gruzu pozyskał ten gruz z burzenia domów z eternitowym dachem i zmieszał to wszystko ? patrząc w polsce na stare domy to jest tego eternitu dosyć sporo.A nie chciałbym później mieć problemów zdrowotnych.Dodam że nie będę miał żadnych wyników laboratoryjnych i pytać też się nie chce za bardzo, bo nawet jakby wiedział to by nie powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus 11.05.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Trudne pytanie. Można by jakoś spróbować to z wierzchu czymś przykryć, jakąś wartwą drobnego żwiru, ale czy to jest dobre rozwązanie to szczerze mówiąc nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 11.05.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 W Polsce wszystko możliwe, ludzie wywalają bo utylizacja kosztuje, z drugiej strony gruz by musiał być w proszku, żeby nie było widać eternitu, czy azbestu, w końcu mają swój specyficzny kształt i fakturę.. Ja bym wziął ze żwirowni duży kamień pod drogi a nie bawił się w jakieś niewiadomego pochodzenia kruszywo. Pogadaj z kierownikiem, może Ci obniży cenę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts