Mithos 10.05.2013 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Witam, Mam takie pytanie - ma ktos doswiadczenie z uzytkowaniem kabiny prysznicowej w drewnianej lazience, Jestem na etapie przymiarki do zakupu i niewiem na co sie decydowac - zakladam ze powinna byc zamknieta calkowicie,Ale to nie zmienijszy ilosci pary wytwarzanej wewnatrz - sa jakies kabiny ktore sa polecane do takich miejsc? PozdrawiamMit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 10.05.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Witam, Mam takie pytanie - ma ktos doswiadczenie z uzytkowaniem kabiny prysznicowej w drewnianej lazience, Jestem na etapie przymiarki do zakupu i niewiem na co sie decydowac - zakladam ze powinna byc zamknieta calkowicie, Ale to nie zmienijszy ilosci pary wytwarzanej wewnatrz - sa jakies kabiny ktore sa polecane do takich miejsc? Pozdrawiam Mit Użytkuję drugi rok kabinę wymurowaną (wolno stojącą) w łazience drewnianej i nic się nie dzieje ale; po kąpieli włączam wentylator na parę minut albo otwieram okno . Strop kabiny nakryłem szybą aby drewniany sufit nie dostawał podczas kąpieli zbyt dużo pary .Drzwi kabiny mają 15 cm szparę od sufitu kabiny aby para miała ujście . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianW 15.06.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Czy kabina zamknięta, ze ścianami z każdej strony - też będzie poprawna? do łazienki drewniane (jedynie podłoga płytki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 15.06.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Ja wyłożyłem pomieszczenie gipskartonem i na to poszły płytki, także na sufit. Już kilka lat użytkuje i nie ma problemów. Oczywiście dałem płynną folię i taśmy narożnikowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianW 16.06.2013 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Nie chciałbym dawać GK, wolałbym zostawić gołe drewno na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 20.06.2013 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 U mnie w łazience prawie samo drewno - płytki jedynie na podłodze i wokół kabiny i umywalki.Ściany pokryte olejem duńskim, specjalnym właśnie do pomieszczeń mokrych. 4 lata i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borge 20.06.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Ściany pokryte olejem duńskim zerknalem na sprzedawcow w sieci i widze bardzo duze rozbieznosci w cenie produktu dochodzace nawet do 100% moglbys wskazac z ktorego konkretnie korzystasz? moze byc na PW jesli nie chcesz reklamowac ; ) BTW widze ze dorzuciles do album zdjecia lazienki, ladnie wyglada, ciekaw tez jestem na jakim etapie jest ogrod, projekt jest ambitny, jak z realizacja? ; ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 20.06.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 http://madrona.pl/component/page,shop.product_details/flypage,flypage.tpl/product_id,35/category_id,10/option,com_virtuemart/Itemid,10/ Co do ogrodu.... Póki co kontrolowany chaos.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 20.06.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 U mnie ściany z bala surowe niczym nie zapuszczane i nic się nie dzieje a czasem w łazience taka parówa ,ze nic nie widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianW 20.06.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 butynski, a czym impregnowałeś te bale? i jakie drewno, grubość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 21.06.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 butynski, a czym impregnowałeś te bale? i jakie drewno, grubość? Niczym ! Surowe . Płazy grubości 23 cm świerk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 21.06.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 u mnie też gołe dechy jodła i nic się nie dzieje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianW 21.06.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Możecie wrzucić zdjęcie Waszych łazienek? interesuje mnie jak macie rozwiązany temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borge 22.06.2013 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 (edytowane) Ściany pokryte olejem duńskim, specjalnym właśnie do pomieszczeń mokrych. rozumiem ze piszesz o zdjeciu IMGP8000.JPG z Twojego albumu? w karcie produktu przeczytalem: Nie pozostawia powłoki podatnej na pęknięcia, tworzy jednak tzw. film lakierniczy z lekkim satynowym połyskiem wg. Ciebie ten 'film' jest wyrazny? bale zmienily zabarwienie na ciemniejszy? jak z wydajnoscia tego preparatu? moze moglbys pstryknac inne fotki tego pomieszczenia z innym ustawieniem WB w aparacie i wrzucic na forum albo PM? ta fotka robiona z silnym swiatlem w obiektyw moze przeklamywac rzeczywisty kolor zastanawiam sie czy nie pomalowac desek boazeryjnych na pietrze tym preparatem pozdrawiam Edytowane 22 Czerwca 2013 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 24.06.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Ten "film", powłoka, czy jak to kurde nazwać jest dość delikatnie widoczna. Jak na boazerii wyjdzie nie wiem, na pewno inaczej, bo jest raczej na gładko wyszlifowana, moje bale nie. Zdjęciami Ci się nie pochwalę, bo próbowałem robić, ale nie oddadzą rzeczywistości. Kolor daje ciemniejszy, dość przyjemny odcień brązu. Pomalowałem wg instrukcji na opakowaniu gąbką (taką kuchenną) ok 15 m2. Zostało jeszcze ca 1/3 puszki. Zaj....cie pachnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 12.07.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Nawet jak kabina zamknięta, to przecież kiedyś wreszcie trzeba będzie ją otworzyć i para uleci. Ja bym przede wszystkim postawił na solidne wietrzenie pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wurp 15.07.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 znajomi osłonili niektóre ściany w łazience w domu z bali panelami z blachy. nie ma kabiny prysznicowej- jest blacha i odpływ w podłodze z gresu. blacha jest też dookoła wc i umywalki. do tego ogrzewanie podłogowe i wietrzenie (okno w łazience). zdaje się, że się sprawdza, wygląda też całkiem fajnie (modern że tak powiem), tylko na blasze zostaja zacieki po wodzie, więc trzeba to wycierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_bo 28.07.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Witam, przymierzamy się do przeniesienia starej drewnianej chaty w inne miejsce. Zastanawiam się nad kwestią łazienki - prawdopodobnie wydzielimy ją z dość obszernej sieni. Łazienka będzie bardzo mała z oknem ok 4m2. Ściany, sufit, podłogi są drewniane - takie chciałabym zachować. Zastanawiam się jak rozwiązać problem prysznica - czy musi być zamykana kabina? Czy może być wymurowana? Macie jakieś sprawdzone patenty? Zależy mi aby zachować klimat "przaśności", jak najmniej nowoczesności - dlatego wolałabym odrzucić tradycyjną kabinę prysznicową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 29.07.2013 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Jak najbardziej można wymurować i nie stosować gotowych kabin. Murowana przede wszystkim jest trwalsza, można ją odsunąć o dwa centymetry od ścian drewnianych i spokojnie stawiać.Od zewnątrz można wyłożyć ją piaskowcem, ładnie i ręcznie potynkować, wymurować ze starej np. cegły itd. Od środka wyłożyć glazurą i terakotą, naturalnym kamieniem nadającym się do tego typu miejsc, zrobić porządnie odpływ i super. Wejście można wykonać w postaci szklanych drzwi, kotary...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.fin 29.07.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 pomysł wydaje się dość ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts