CodeSnipper 11.05.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Po rozmowie z przyszłym sąsiadem okazało się, że mapa do celów projektowych jaką kupiłem w gminie jest warta tyle co papier toaletowy. W drodze przed działką (gminna tylko utwardzona) miał być prąd i woda. Kabel jest, tylko że pourywany, wody niet. On ciągnie z domu rodzinnego, dwie działki dalej. Czyli na dzień dobry mam do wykopania studnię oraz kombinowanie z prądem. Słup jest ale na ulicy poniżej, trzeba wiec ciągnąć deptakiem (gminnym - 60m.) i potem drogą (30m.) do działki. Doczytałem że do 200m. Tauron zrobić ma w koszcie przyłączenia, tylko czy będą chcieli? Jeśli nie to ile może kosztować wkopanie takiego kabla przeze mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 12.05.2013 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Złóż wniosek o przyłączenie do sieci Taurona.Ten etap nic nie kosztuje i do niczego nie zobowiązuje.Do miesiąca czasu będziesz wiedział na czym stoisz.Jak się zgodzą i pociągną to zapłacisz wg zamówionych kilowatów (~1,800-2,500zł).Jak się nie zgodzą to pi razy drzwi 10,000 nie twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodeSnipper 12.05.2013 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Złożę jutro, chciałem zapytać własnie o koszt mojego kopania. jeśli to będzie koło 10 tys to poważnie psuje mi to plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 13.05.2013 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 To nie tylko koszt kopania, masz do pokonania dwie drogi publiczne a to wymaga projektu, uzgodnień i suma sumarum kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodeSnipper 13.05.2013 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Wiem, tylko taki skrót myślowy dałem trochę nieszczęśliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts