zivy 12.05.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Witam-przez moją działkę ukośnie w rogu około metra wgłąb położony jest kabel zasilający sąsiedni budynek o czym nie wiedziałem i kopiąc wykop pod kanalizację koparka go przerwała ,Pytanie kto poniesie koszty naprawy i czy energetyka nie powinna go przenieść w inne miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.05.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 A masz ten kabel naniesiony na mapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zivy 12.05.2013 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Dzięki za odpowiedź -czy ten kabel jest na mapie tego nie wiem pan od kanalizacji powiedział, że mamy wykopać do granicy działki w drodze sami wykonająpoza tym to jest zmiana istniejącej kanalizacji stara jest do likwidacji.Dlaczego kabel zasilający sąsiedni budynek jest położony przez moją działkę i nigdy o tym nie wiedzałem ?. Ten budynek wystawiono w latach 60 -20 lat przed moim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.05.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Sprawa jest prosta: jeśli na mapie zagospodarowania nie ma naniesionego tego kabla, jeśli nie masz go wymienionego w papierach, to tego kabla tam NIE MA. Po prostu go nie ma, ot koparka łyżką zaczepiła za jakiś korzeń czy innego śmiecia. Natomiast sąsiad oraz zakład energetyczny - oni faktycznie mają teraz problem. I w zasadzie do nich należy teraz załatwienie tego problemu, Ty możesz najwyżej w ramach dobrych układów z sąsiadem ów problem im pomóc załatwić. Bądź utrudnić, twoja decyzja. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.05.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 no właśnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 13.05.2013 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Witam-przez moją działkę ukośnie w rogu około metra wgłąb położony jest kabel zasilający sąsiedni budynek o czym nie wiedziałem i kopiąc wykop pod kanalizację koparka go przerwała ,Pytanie kto poniesie koszty naprawy i czy energetyka nie powinna go przenieść w inne miejsce? Kabel zasilający sąsiada przed czy za licznikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts