MarekJabol 15.05.2013 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Deski, a raczej dechy czy forszty postarzałem, każdą inaczej, każdą osobno aby uzyskać zamierzony efekt. 2 skrajne z ćwiekami są podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrieha 15.05.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Marku, widzę, że tapeta, ale jest całkiem niezła, dlatego pytam jaka konkretnie (jaka marka albo marka i symbol) - szukałam tapet z dobrym odzwierciedleniem wzoru cegieł i nic nie znalazłam. Jedynie na Amazonie widziałam kilka fajnych wzorów, ale tapety w polskich sklepach raczej niedostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekJabol 15.05.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Hmm... tapeta kupiona w castoramie, ale sprawdze przy okazji dokładnie jaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 17.05.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Marku, a czy możesz zdradzić, jak się postarza drewno? czy to skomplikowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 17.05.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Stolik Tablica Mendelejewa wymiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz_ka 17.05.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Marku, widzę, że tapeta, ale jest całkiem niezła, dlatego pytam jaka konkretnie (jaka marka albo marka i symbol) - szukałam tapet z dobrym odzwierciedleniem wzoru cegieł i nic nie znalazłam. Jedynie na Amazonie widziałam kilka fajnych wzorów, ale tapety w polskich sklepach raczej niedostępne. Ja też ostatnio szukałem tapet realistycznie przedstawiających cegły/betony, bo na prawdziwe cegły jestem zbyt cienki w uszach. Znalazłem taką i to w polskim sklepie. Są różne wzory do wyboru : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekJabol 17.05.2013 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Zielony ogród- w zależności od tego jaki efekt chcemy uzyskać, po wpisaniu w google pojawia sie pare lepszych i gorszych filmików, ktore nakreślają temat. głowne narzędzia użyte przeze mnie to szczotka druciana, szczotka plastikowa (obie na szliferke), młotek , nóż do tapet, pilnik, bejca, jakies emalie. a praca, przynajmniej dla mnie latwa i przyjemna. Jeśli chodzi o te tapety, najlepszym według mnie rozwiązaniem jest cierpliwe szukani, ja znalazlem w casto, jednak spaliłem trochę paliwa i energi zanim znalazłem "tą jedyną" (niestety dalej nie znam nazwy :/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 17.05.2013 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Ja też ostatnio szukałem tapet realistycznie przedstawiających cegły/betony, bo na prawdziwe cegły jestem zbyt cienki w uszach. Znalazłem taką i to w polskim sklepie. Są różne wzory do wyboru : [ATTACH=CONFIG]190011[/ATTACH] Możesz upuścić pary gdzie ją można dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekJabol 17.05.2013 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Tapeta to bluff by Kozieł, marynata zajrzyj, propozycje powinny również Ci się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrieha 18.05.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Ta tapeta imitująca beton jest naprawdę świetna! Gdybym wcześniej wiedziała, że takie coś istnieje, wplotłabym to na pewno w moją koncepcję, bo stylem pasuje idealnie. A że nie wiedziałam, że istnieje, a o betonie dekoracyjnym studenty mogą tylko pomarzyć, to koncepcja już gotowa i niestety nie ma miejsca tam na taką tapetkę. Aż żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekJabol 19.05.2013 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 ferrieha- jest jeszcze tańsze rozwiazanie od tapety naśladującej beton dekoracyjny, mało kto wie, że owy beton to nic innego jak cementowy tynk maszynowy, lekki badz zwykły, czasami z małą domieszka gipsu czy innego lepiszcza. tak sie składa, że u siebie również mam taki zrobiony a wygląda tak: cena jesli dobrze pamietam to ok 25zl za 25kg,co wystarcza na całkiem sporą ścianę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrieha 19.05.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Hmmm, to jest opcja! Tylko to mi zmienia koncepcję... Bo mam w salonie jedną ścianę czarną (farba tablicowa), a ściana naprzeciwko niej jest pokryta tynkiem strukturalnym (kiepsko zrobionym, po poprzednich lokatorach). Pytanie czy surowy beton, czerń i biel nie będą zbyt chłodne, myślałam raczej o przemalowaniu tej ściany z tynkiem na żywszy kolor. Ale muszę to ponownie przemyśleć, bo beton + dobra cena + możliwość zakrycia tego okropnego tynku... To jest duża "pokusa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 19.05.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 ferrieha- jest jeszcze tańsze rozwiazanie od tapety naśladującej beton dekoracyjny, mało kto wie, że owy beton to nic innego jak cementowy tynk maszynowy, lekki badz zwykły, czasami z małą domieszka gipsu czy innego lepiszcza. No, nie do końca prawda. To co podajesz w swojej recepcie, to nie jest beton dekoracyjny tylko jego imitacja,taka domowa technika stiuku. Beton dekoracyjny jest faktycznie tzw. betonem architektonicznym i nie nakłada się go pacą. Beton dekoracyjny jest jednak dosyć drogi jeśli jest faktycznie betonem a nie jego imitacją. Można kupić w sklepie gotowe masy tynkarskie, naśladujące beton architektoniczny, łącznie z plastikowym wzornikiem do wykonania imitacji połączeń płyt i mieć pewność, że proporcje w nim są dobrane tak, że tynk się nie będzie np odwarstwiał czy łuszczył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz_ka 20.05.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Możesz upuścić pary gdzie ją można dostać? W polskim sklepie - Esencja Concept Store. Google powinno podsunąć link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekJabol 20.05.2013 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 2112wojtek- jest tak jak piszesz, lecz nie we wszystkich przypadkach, nie hcciałbym sie sprzeczac ale wiem od samego systrybutora tynków dekoracyjnych (betonowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.05.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 2112wojtek- jest tak jak piszesz, lecz nie we wszystkich przypadkach, nie hcciałbym sie sprzeczac ale wiem od samego systrybutora tynków dekoracyjnych (betonowych). Kwestia potocznej i firmowej nomenklatury. Tynk to tynk a beton to beton. Tynk dekoracyjny ( betonowy czy jak mu tam) udaje tylko beton architektoniczny i nie jest nim, chociaż jednym ze składników jest także cement. Ma zupełnie inne właściwości, jest substytutem i tańszą imitacją naturalnej powłoki betonowej. Sam beton architektoniczny ( zwany często dekoracyjnym, gdyż nie wymaga licowania) jest głównie materiałem konstrukcyjnym a nie wykończeniowym. Popularność jego faktury a także ciekawe właściwości spowodowały , że tworzy się z niego nie tylko precyzyjne konstrukcje monolityczne ale okładziny elewacyjne, podłogowe a nawet meble, blaty itp. Jeden taki z tablicą Mendelejewa, nawet ktoś tu pokazał Uwierz mi ,że widząc beton arch. i tynk (betonowy czy jak go tam sobie producenci i dystrybutorzy nazywają) szybko dojdziesz do wniosku co jest ersatzem a co oryginałem. Nawet na Twojej realizacji pokusiłeś się o wykonanie imitacji otworów montażowych, żeby było bardziej realistycznie. W betonie dekoracyjnym te otwory być muszą i nie są wcale dla ozdoby. PS BTW trafiasz w pokaźną niszę, bo lofty są u nas coraz bardziej popularne a Twoje( zwłaszcza te pierwsze) prezentacje stolików są wręcz wymarzone do takich wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekJabol 20.05.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Rozumiem o co chodzi (dopiero teraz ), początkowo miały być płyty typowo betonowe, jadnak przy remoncie dobrze liczyłem zl . A poza tym dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.05.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 . A poza tym dziekuje. Nie ma za co. To co robisz świadczy tylko o Twojej wrażliwości. Jeśli zajmujesz się plastyką , to w pewien sposób zrozumiałe ale jeśli nie, to dzisiaj już niewielu niestety potrafi dostrzec piękno w rzeczach codziennych , starych, zniszczonych i odpowiednio wyeksponować ich historię oraz pokazać związane z nimi emocje. Mam kolegę , który w latach 90 w Niemczech , nie mogąc przebić się ze swoją sztuką ,z biedy robił i sprzedawał podobne meble. Dzisiaj już tego nie robi ale wówczas stanął na nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts