kori 12.05.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Szukam rozwiazania, jak połączyć prawidłowo izolację pionową i poziomą budynku niepodpiwniczonego.Struktura:- ława wys ok. 30cm- ściana fund. 5 bloczków (izolacja 10cm styrodur)- w srodku mam piasek zasypowy ubity w 4 warstwach co 20cm i na to wylany chudziak 10cmteraz mam równą powierzchnie. Papę termozgrzewalna położę pod bloczki silkii tu pytaniem czy papę od zewnatz połozyć na styrodur?? macie jakieś fotki, jak poprawnie powinny byc połączone izolacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 12.05.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Kori Na białą listę wpisałaś swoich wykonawców SSO, gdzie są oni i Twój kierownik budowy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 12.05.2013 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 wolę sie dokształcić bo jutro bedziemy rozmawiali dopiero o połączeniu izolacji z wykonawcą. jedyne co ustaliliśmy do piątku to papa termzgrzewalna a jutro dowiem sie jak moja ekipa planuje to wszytko połączyć ale wiadomo sama wole spytac na forum zeby juz miec wiedzę czy na styrodur (na sciance fund.) z zewnatrz daje sie pape jako przedłuzenie izolacji ?? czy ew wywija sie ją na zewnetrzna stronę pierwzej warstwy silki?? take zdjęcie widziałam, w któryś numerze muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 12.05.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 http://www.administrator24.info/images/photos/24/1733/__b_3e1a28d5a85ab8dd21750d3723ba66f9.jpgPołączenie izolacji poziomej z papy i pionowej z emulsji lub roztworu asfaltowego 1 – ława fundamentowa; 2 – ściana fundamentowa; 3 – papa; 4 – bitumiczna masa uszczelniająca KMB (w zależności od wytycznych producenta może zaistnieć konieczność stosowania wkładek ochronno-wzmacniajacych); 5 – faseta o promieniu Rmax=2 cm z systemowej masy bitumicznej; 6 – systemowy gruntownik z posypką z piasku kwarcowego o uziarnieniu np. 0,2-0,7mm; 7 – tynk; 8 – emulsja lub roztwór bitumiczny do hydroizolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 12.05.2013 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 dom-zrd schemat przedstawia ławę i bloczekbetonowy, ja miałam na myśli połaczenie ściany fundamentowej ze scianą nośną konstrukcyjną, w moim przypadku silka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 12.05.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Czyli nie chodzi ci o to jak połączyć izolację poziomą ławy z izolacją pionową, tylko izolację poziomą posadzki wewnątrz z izolacją pionową?Często widywałem takie izolacje gdzie papa na zewnątrz była ścięta równo z licem, a miejsce dobrze zasmarowane masą KMB (oczywiście powyżej i poniżej także jako izolacja pionowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 12.05.2013 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 chodzi mi o to zdjecie: http://www.bankier.pl/wiadomosc/Solidna-i-trwala-podloga-1570995.html zobacz papa zachodzi na styro na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 12.05.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Kori walnij sobie studia zaocznie . Papa na zewnatrz spełnia dwie funkcję 1, Ochrona szczeliny pomiędzy styrodurem i ścianą przed zawaleniem jej piachem, zaprawą i kipami od papierosów 2, Odprowadzenie skroplin spod warstwy styropianu..taki kapinos (to bardziej na wyrost niż praktycznie, ociepleniowcy przytną ja troszke podczas robienia elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 12.05.2013 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Ok to robić jak na tym zdjęciu??Czy od zewnątrz sobie.darować ten zakład na styrodurze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 12.05.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Wystaw na styrodur.A komin obrób tynkiem w kolorze elewacji i czapkę obrób blachą cynkowo tytanową, kolor blachy dopasuj do koloru dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts