kori 12.05.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 tak jak w temacie, mam 3 możliwości: 1.klinkier (ale budynek w formie nowoczesny więc nie pasuje za bardzo) 2.otynkować i pomalować w kolorze dachówki lub elewacji zew. 3.obrobić blachą przez dekarzy czy sposób 2 i 3 są wg was ok. Chodzi zeby słuzyło i słuzyło i nic z tym nie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 12.05.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 A nie myślałeś o czwartej możliwości (struktonit)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 12.05.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 (edytowane) A napisz coś więcej albo pokieruj, bo też w sumie będę musiał się decydować na coś. Na razie planuję parę cm wełny i to przykryć płytkami klinkierowymi, oczywiście ponad poddaszem, a nie od stropu. Co należałoby dać pod struktonit? Edytowane 12 Maja 2013 przez kater-acme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 12.05.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 (edytowane) A napisz coś więcej albo pokieruj, bo też w sumie będę musiał się decydować na coś. Było tu już maglowane (w starszych postach). Wpisz "płytki struktonit" w google i sobie obejrzysz Na razie planuję parę cm wełny i to przykryć płytkami klinkierowymi, Daruj sobie tę wełnę na kominie! A jeśli w ogóle, to jak byś te płytki mocował do wełny Co należałoby dać pod struktonit? Tutejsi (ostrożni ) fachowcy proponowali w starszych postach blachę aluminiową na stelażu (też aluminiowym ). Płytki struktonitowe mają fabrycznie wykonane otwory, więc można je przykręcać nierdzewnymi wkrętami do metalu. Trzeba tylko odpowiednio ustawić sprzęgło wkrętarki, aby nie pękały albo (bezpieczniej) ręcznie wkręcać wkręty w otwory wcześniej nawiercone wiertarką. Edytowane 12 Maja 2013 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 12.05.2013 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Fajne te płytki.A jak one sie sprawdzają po paru latach??Nie pękają?? No i najważniejsze jak wyglądają cenowo??I kto je produkuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 13.05.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Wykonane są z włóknocementu. Podobno niezniszczalne (ja też mam takie od póltora roku ). Dlatego tak ważne jest, aby przymocować je nierdzewnymi wkrętami (gwoździami), bo same płytki wytrzymają długo, a wkręty (gwoździe) ze zwykłej stali - NIE! Ja kupowałem w cenie ok. 2 zł/płytkę (są lewe i prawe - trzeba zakup zaplanować w porozumieniu z dekarzem, który umie je kłaść). Kładłem u siebie uważając na przeważające kierunki wiatrów, aby było "z włosem" a nie "pod włos" (są układane, jak rybia łuska). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jks 25.11.2013 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 tak jak w temacie, mam 3 możliwości: 1.klinkier (ale budynek w formie nowoczesny więc nie pasuje za bardzo) 2.otynkować i pomalować w kolorze dachówki lub elewacji zew. 3.obrobić blachą przez dekarzy czy sposób 2 i 3 są wg was ok. Chodzi zeby słuzyło i słuzyło i nic z tym nie robić Sposoby w/w są OK. Jednak, żeby słuzyło na lata to polecam wykończenie komina gotową obudową komina. Nowoczesny design, wysoka jakośc materialu a co najważniejsze rozwiązuje problemy z przeciekaniem i pękaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts