Kind 12.05.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Witam, mam problem z wielka plyta. Kiedy probuje polozyc na niej gladz to masa fabrycznie rozrobiona slizga się po gładkiej jak lustro wielkiej plycie. Mysle o zastosowaniu gruntu. Tylko wlasnie jakiego ? Czytalem ze sa grunty uniwersalne ,penetrujące i wiazace, Zastanawiam się nad uniwersalnym, może ktoś już taki przypadek miał, polozenie gladzi bez gruntu jest chyba niewykonalne gdy plyta jest wypolerowana niczym lastryk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kind 15.05.2013 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 widze ze tylko ja mam takie problemy znalazłem atlasa grunt plastyczny , ale nie wiem czy to wlasciwy wybor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mogiel 19.08.2015 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Stosunkowo niedrogim i dobrym rozwiązaniem będzie Atlas Grunto-Plast -to jest właśnie warstwa czepna na trudne podłoża, na których grunty uniwersalne nie dają przyczepności. Ten grunt zawiera kruszywo, dzięki czemu będzie się trzymał niewdzięcznej powierzchni i stworzy na niej przyczepną powłokę.Podobne produkty ma w ofercie większość producentów - Mapei Eco Prim, Cekol GS-83 kontakt, Ceresit chyba CT19. Ale wspomniany Atlas jest dobry, a przy tym najtańszy - od niektórych konkurentów nawet 3-krotnie. Opakowanie 5 L Atlas Grunto-Plastu powinno kosztować ok. 30-40 zł. Cekol będzie prawdopodobnie w podobnej cenie, a Mapei i Ceresit ze 2 razy droższe. Jest też na rynku fajny Acryl-Putz GK42 Kontakt - ale nie wiem ile kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts