Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cieszą się że forum jeszcze żyje! To przecież fajny dom.

Właśnie dostałam projekt, jestem na etapie ustalania zmian w projekcie.

Chcę powiększyć(wydłużyć) kuchnię o 1,3m , myślę też o przeniesieniu kominka na ścianę między wejściem do kuchni a schodami.

Zastanawiam się nad zamianą łazienki na dole z pomieszczeniem gospodarczym .

Poszerzam garaż o 0,5m. Wstawiam okna w garażu i nad garażem. Zastanawiam się nad ich wielkością.

Boję się tylko czy nie będzie za mało miejsca w salonie na jadalnię

Zdjęć chciała bym jak najwięcej:)

Na pewno jak wygląda dom od frontu , od strony garażu i za domem.

Mój e-mail [email protected]

• 5 months później...
  • Odpowiedzi 94
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam wszystkich !

Na 90% dołączymy do galileuszy :) wybraliśmy projekt Galilea BIS.

To pozostałe 10% pozstawiamy sobie do decyzji po zobaczeniu budowy na żywo - głównie chodzi mi o wymiary czy będą nam odpowiadać.

Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie poświęcić 15 minut na pokazanie budowy Galilea Mała, jest bardzo podobna do BIS.

Mogło by to nam pomóc w decyzji. Jesteśmy ze śląska, możemy pokonać trochę kilometrów w tym celu :)

pozdrawiam

Gienas

Galilea BIS to piękny dom. Ja w kwietniu kupiłam projekt domu Galila Mała, miesiąc prac na zmianami, a po otrzymaniu pozwolenia na budowę okazało się, że został wprowadzony nowy , udoskonalony projekt tego domu o nazwie GALILEA BIS. I bardzo żałuję. Bo kupiła bym ten właśnie projekt.

Co prawda wymiary pomieszczeń są takie same, ale chciałbym znać szczegóły jak zrobić wykończenie domu, żeby wyglądał tak jak GALILEA BIS.

Budowa domu ruszyła na początku października. Za kilka dni będzie robiony strop

Co do wymiarów to ja w GALILEI MAŁEJ (która pomieszczenia ma takie same jak GALILEA BIS ) poszerzyłam garaż o 50cm i wydłużyłam budynek w części mieszkalnej o 60cm( po 30 z każdej strony) i jest idealnie.

Salon jest salonem, a jak będę chciała mieć kiedyś zamkniętą kuchnię, to wystarczy tam miejsca na stół :)

Witam,

Ja też będę zaczynał, i bardzo by mi pomogły zdjęcia z wnętrzna - cały czas się zastanawiamy czy rozmiarowo dom będzie nam odpowiadał.

Będę bardzi wdzięczny za zdjęcia, adres wysłałem na priva do Łukasza i Piotrka.

pozdrawiam

G.

Edytowane przez gienas

Ja miałam w warunkach zabudowy dom z kalenicą prostopadłą do drogi.

Ze wszystkich przejrzanych projektów uważam , że ten jest najbardziej "praktyczny".

Przy wydłużeniu kuchni do 4m brakowało mi miejsca w salonie. Wydłużyłam więc dom o 60 cm.( Dom ma taką długość jak w GALILEI 2M).

Teraz jest idealnie. Bez problemu zmieści się kanapa i stół

• 1 month później...

Witam Galilejczyków!

My wyruszamy z budową domu na wiosnę. Zastanawiamy się z mężem nad rozmieszczeniem ścianek działowych ( w szczególności w przedpokoju), trudno jest sobie to wyobrazić tak "na papierze". W związku z tym mamy prośbę o odezwanie się kogoś z okolic Krakowa. Chcielibyśmy obejrzeć taki domek "na żywo". Da nam to jakieś wyobrażenie.

Proszę pisać na maila [email protected]

Dziękuję

• 2 weeks później...

Witam ponownie,

Pobawiłam się trochę w modyfikację ścian w holu na parterze. Swoje wypociny załączam. Co o tym myślicie? Czy ktoś zdecydował się na podobne rozwiązanie? Na ile sprawdziło się ono w rzeczywistości? Generalnie chcielibyśmy mieć jakiś mały wiatrołap, jeszcze jedno, boczne wejście do kuchni, żeby nie latać z zakupami przez salon i drzwi do salonu, albo przeszklone, albo takie zwijane na bok.

Czy moglibyśmy obejrzeć dom kogoś z okolic Krakowa? + - 150 km? w zamian za dobre wino?. Zależy mi szczególnie na tym przedpokoju, wtedy łatwiej byłoby podjąć decyzję.

projekt.jpg

• 9 months później...