Józia S. 26.04.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Czy na posadzkę betonową koniecznie trzeba zastosować wylewkę samopoziomującą (3-6mm)? Słyszałam opinię, że przy równych posadzkach jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 26.04.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Witam, Jezeli jest rowna to jest to wyrzucanie pieniedzy w wylewke Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik 26.04.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Witam! Oczywiście, że przy równych posadzkach robienie wylewek samopoziomujących to "wylewanie" pieniędzy w błoto. Jeżeli posadzka jest równa, prosta, mocna to nie potrzeba robić wylewek. No! Chyba, że ktoś bardzo chce . Ja tam gdzie miałem prostą (jest sztuką zrobić taką wylewkę) nic nie robiłem ale w jednym pomieszczeniu niestety nie była równa i tylko tam wylałem cieniutką wylewkę. Można też wylać żeby wyrównać poziomy np. płytki z panelami, wykładzina z parkietem itp. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 26.04.2004 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Przy równej posadzce lepiej wydać pieniądze na cos bardziej potrzebnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 26.04.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Przy równej posadzce lepiej wydać pieniądze na cos bardziej potrzebnego. Popieram kgadzinę = nic dodać nic ująć !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 26.04.2004 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Czy na posadzkę betonową koniecznie trzeba zastosować wylewkę samopoziomującą (3-6mm)? Słyszałam opinię, że przy równych posadzkach jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Proszę o opinie. To zależy: co kłasć masz zamiar? W przypadku terakoty i gresów wszelkiego rodzaju nie, małe nierówności (2-6mm) wyrówna klej. Lecz nierówności większe lepiej zastosować masy wyrównawcze (znacznie tańsze od tych samopoziomujących: Cresit, Kerakoll, Ardex), ale pod np. panele czy deskę (barlinek itp) raczej konieczne jest użycie samopoziomujących mas ze wzglęgu na brak możliwości wyrónania podłoża (gąbka podkładaowa czy inne materiały to tylko kosmetyka i wygłuszenie przede wszystkim). Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MILeq 26.04.2004 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Witaj, przychylam się do moich przedmówców ("przedpisaczy" ). U siebie robiłem wylewki z miksokreta i gorąco polecam: 200m2 zrobili z półtora dnia, po wylewce można było chodzić na drugi dzień, wylewka była w zasadzie sucha. Jeżeli chodzi o koszty, to materiał ok. 12 zł/m2, robocizna 10 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 26.04.2004 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Witaj, przychylam się do moich przedmówców ("przedpisaczy" ). U siebie robiłem wylewki z miksokreta i gorąco polecam: 200m2 zrobili z półtora dnia, po wylewce można było chodzić na drugi dzień, wylewka była w zasadzie sucha. Jeżeli chodzi o koszty, to materiał ok. 12 zł/m2, robocizna 10 zł/m2. Tak potwierdzam to rozwiąznie bardzo dobre i ekonomiczne zwłaszcza godne polecenia na już rozprowadzoną podłogówkę, skompensowany skórcz i te sprawy dopłeniają reszty obrazu. Cena w Wawie może być na poziomie 10-12pln/metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 27.04.2004 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Dziękuję za rady. Trochę mi się rozjaśniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts