larry920 13.05.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 WitamZadaję tutaj pytanie ponieważ nie znalazłem odpowiedzi. Sytuacja wygląda tak: buduję drugi dom, który będę chciał podłączyć do istniejącej sieci wodociągowo-kanalizacyjnej. Studienka z zegarami od wody znajduje się od ulicy, od której biegnie rura od wody do pierwszego domu (moich rodziców) i tak samo idzie kanalizacja w tym samym kierunku. Dalej jakieś 50m jest budowany mój nowy dom. Pytanie jest takie: czy mogę podłączyć się do rur (woda i kanaliozacja), które idą do domu moich rodziców - sieć wewnętrzna na mojej działce (i są znacznie bliżej) - czy muszę podłączyć się bezpośrednio do studzienki? Przy takim rozwiązaniu licznik jest w studzience zarejestrowany na moich rodziców, a ja ewentualnie założyłbym podlicznik. W warunkach przyłączenia, które były potrzebne do pozwolenia na budowę pisze o nowym podłączeniu bezpośrednio do studzienki. Warunki są ważne do października 2013. Doradźcie co mogę zrobić w takiej sytuacji. Czy mogę samemu przekopać rury i tylko zostawić końcowy odcinek do podłączenia przez fachowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts