asia12 13.05.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Przeprowadzałam remont domu 9 miesięcy temu. :Gładz gipsowa na sciany, nowe podłogi.. itd.Na tynki cementowo -wapienne połozono gładz gipsową, dalej jako grunt farbe podkładową sniezka i farbe własciwa dulux.Po zagruntowaniu farbą podkładową sniezka, pojawił się smród nie do zniesienia /kocie siki +spalenizna/, który po pomalowaniu iprzy niskiej temp. na zewnatrz /jesien-zima, mniejsze wietrzenie pomieszczeń/ zniknął. Teraz, kiedy nastały wyższe temp. na zewnątrz, częste wietrzenie, tynki sa ogrzane bardziej - smród nasilił się strasznie [ponownie.Śmierdzi nie do zniesienia.Zauwazyłam ze im cieplej i im bardziej wietrzę, tym gorszy smród.Kiedy temp. na zewnątrz na kilka dni spadła do 14 stopni, smród zniknął./chociaz wewnatrz było 23 stopnie/Po ociepleniu na zewnątrz i wietrzeniu, dalej smierdzi., tak jakby zachodziła jakas reakcja chemiczna w tynku.Czy któs mógłby doradzic mi czy ten zapach nieprzyjemny zniknie w końcu? czy jest to szkodliwe? Jest juz 9 miesięcy po remoncie..Wyglada na jakąś reakcję w scianie pod wpływem wyższej temp.Jak mogę pozbyc się wreszcie tego smrodu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts