Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

smród ze scian po remoncie

Recommended Posts

Przeprowadzałam remont domu 9 miesięcy temu. :Gładz gipsowa na sciany, nowe podłogi.. itd.

Na tynki cementowo -wapienne połozono gładz gipsową, dalej jako grunt farbe podkładową sniezka i farbe własciwa dulux.

Po zagruntowaniu farbą podkładową sniezka, pojawił się smród nie do zniesienia /kocie siki +spalenizna/, który po pomalowaniu i

przy niskiej temp. na zewnatrz /jesien-zima, mniejsze wietrzenie pomieszczeń/ zniknął. Teraz, kiedy nastały wyższe temp. na zewnątrz,

częste wietrzenie, tynki sa ogrzane bardziej - smród nasilił się strasznie [ponownie.

Śmierdzi nie do zniesienia.

Zauwazyłam ze im cieplej i im bardziej wietrzę, tym gorszy smród.

Kiedy temp. na zewnątrz na kilka dni spadła do 14 stopni, smród zniknął./chociaz wewnatrz było 23 stopnie/

Po ociepleniu na zewnątrz i wietrzeniu, dalej smierdzi., tak jakby zachodziła jakas reakcja chemiczna w tynku.

Czy któs mógłby doradzic mi czy ten zapach nieprzyjemny zniknie w końcu? czy jest to szkodliwe? Jest juz 9 miesięcy po remoncie..

Wyglada na jakąś reakcję w scianie pod wpływem wyższej temp.

Jak mogę pozbyc się wreszcie tego smrodu???