JacekC 13.05.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Witam Moje obecne poddasze jest beznadziejnie zrobione w lato w upaly + 33 stopnie.Bede wyburzal dom i budowal od nowa .Mam pytanie czy da sie zrobic tak poddasze zebym w lato mial max 26 ?Przegladam to forum od niedawna i wstepnie najlepszym rozwiazaniem wydaje mi sie izolacja nakrokwiowa plytami PURA miedzy krokwiami welna mineralna. Mam pytanie jaka perzenikalnosc musze miec zeby nie miec juz takich problemow z poddaszem?Na nagrzewanie dachu ma wplyw z czego jest pkrycie zewnetrzne czy blacha czy dachowka ?Co jest lepsze ? i jak sie to ma do szczelnosci ? Pozdr.JacekC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 13.05.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Ja zbudowałem dom, w którym izolacja między krokwiami miała 20 cm grubości (wełna min.). Takich upałów nie miałem, najwyżej 20 z hakiem. Wietrzenie nocą, w dzień okna zamknięte. Teraz dałbym lepszą izolację - zresztą właśnie daję, ale poziomo 45 cm wełny, bo poddasze nieużytkowe. No ale wentylacja mechaniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szegad 13.05.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Czyli masz 20cm na skosach i robisz 45cm strop? Też chcę coś takiego, tylko zastanawiam się, czy to ma sens. Czy ciepło zatrzyma się na stropie, czy może spokojnie spyli skosem. S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts