baba na budowie 13.05.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Nie jestem pewna czy trafiłam do dobrego wątku.Ma odbyć się remont mieszkania 71m2 w bloku ok 15 letnim. W mieszkaniu są trzy pokoje, kuchnia i łazienka razem z ubikacją. W pokojach mają być zrywane tapety i malowane ściany plus sufity. Łazienka totalna demolka, kuchnia zrywanie paneli w to miejsce kafle, zrywanie tapet, nowy fartuch kuchenny, podejscia według projektu. Projekt jednak powstał aby uniknąć większych przeprowadzek rur i kabli. W przedpokoju zrywanie paneli i kładzenie kabli plus zrywanie tapet i odświeżenie. Rzecz będzie się działą na Górnym Śląsku.Dostałam kosztorys na niecałe 16 tys. robocizny. Kosztorys jest szczegółowy, doliczono nawet worki na śmieci. Czy to dużo czy w sam raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik bfc 14.05.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Na takim dużym metrażu to dobre pieniądze za robociznę za kompleksowy remont a nawet powinno być trochę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WRC20 25.05.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Wycena wygląda w porządku, ale sprawdzaj fachowców na każdym kroku, bo jednak sam zastanawiałbym się czy nie powinno to być więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1-62 03.06.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 jako wykonawca remontów też miałem podobny przypadek,że za małą cenę naliczyłem za "generalkę"tyle że w W-wie rzecz miała miejsce,człowiek który robił kosztorys przede mną wycenił na 27.000tys w/g mojego 18.500 tys.a dlaczego taka różnica?ano dlatego że wyczuł pan kasę u klienta i szalał z cenami za poszczególne prace.więc drodzy formuowicze,jeżeli jest taniej to nie znaczy że ma być spaprana robota.więcej optymizmu wam wszyskim życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts